Politiet: Dræbte i Herlev var formentlig unge svenskere

Ifølge svensk avis var de dræbte en del af bandemiljøet i Stockholm.

To mænd blev dræbt tirsdag, da de blev beskudt, mens de sad i denne bil. Det foregik i Sennepshaven i Herlev. (Foto: MATHIAS ØGENDAL © Scanpix)

Der blev affyret mindst 10 skud fra en automatriffel og en pistol, da to yngre svenske mænd i aftes blev slået ihjel i Sennepshaven i Herlev, det oplyser Vestegnens Politi på et pressemøde.

Ifølge den svenske avis Expressen er de dræbte begge en del af bandemiljøet. Den ene af mændene skulle være en ledende figur i banden Shottaz, der de seneste år har været en del af en blodig bandekonflikt i Sverige. Mændene skulle ifølge avisen være fra Stockholm og forstaden Rinkeby, der ligger nær den svenske hovedstad.

De oplysninger ønsker politiet dog ikke at bekræfte på nuværende tidspunkt.

- Vores formodning er, at de to dræbte er to yngre svenskere. Da de ikke er endelig identificerede, og pårørende mangler at blive underrettet, kan jeg ikke sige mere om dem, siger politiinspektør Flemming Madsen, der leder efterforskningen hos Vestegnens Politi.

Kan I bekræfte forlydender om, at den ene er svensk bandeleder?

- Som sagt er vores formodning, at det er yngre svenske mænd, og vi har et meget tæt samarbejde med svensk politi, men jeg kan ikke komme nærmere ind på det.

Svensk politi oplyser til Expressen, at "meget tyder på" en forbindelse til Stockholm.

Hvem gerningsmændene til det brutale dobbeltdrab kunne være, er der foreløbig ikke nyt om. Men politiet tror på nuværende tidspunkt ikke, at skyderiet handler om en konflikt i Sennepshaven i Herlev, hvor skyderiet foregik.

- Intet tyder umiddelbart på, at det er lokale unge fra Sennepshaven, der er involveret i det her, siger Flemming Madsen.

Leder efter folk, der har set Audi

Det bedste spor af gerningsmændene, politiet har nu, er den bil, som de flygtede fra gerningsstedet i.

- Umiddelbart efter skyderiet er der ifølge vidner en sølvgrå Audi, som kører hurtigt fra stedet. Denne her Audi er vi rigtig interesserede i. Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgerne, og det er vi glade for, men vi håber, at vi kan få endnu flere henvendelser, især omkring denne her sølvgrå bil, siger politiinspektør Flemming Madsen.

Det er denne bil, gerningsmændene brugte. (Foto: Vestegnens Politi)

Politiet fandt allerede få timer efter skyderiet Audien i Nærum, men man håber på, at nogen har lagt mærke til bilen og måske fået glimt af gerningsmændene.

- Audien er stjålet fredag omkring midnat på Kastrupvej på Amager og senere fundet forsøgt afbrændt på Skodsborgvej i Nærum. Er der nogen, der har set bilen eller personer omkring den, er vi interesserede i det, siger Flemming Madsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk