Politiet dropper sigtelser mod forældre til 'Børnene med de blå mærker'

Tvillingeparret nåede at være tvangsfjernet i et år. Nu har politiet droppet sigtelserne mod forældreparret.

I et år nåede tvillingerne Sasuke og Sayas at være tvangsfjernet fra deres forældre. Nu er beskyldninger og sigtelser droppet - og tvillingerne er begyndt i vuggestue. (Foto: DR © DR)

Efter næsten to års efterforskning har Københavns Vestegns Politi nu droppet alle sigtelser mod forældreparret til de to tvillinger Sasuke og Saya, der havde en række uforklarlige blå mærker i tiden efter fødslen.

Dermed er forældrene, Marc Backhausen og Sabrina Andersen, renset for politiets mistanke om, at de skulle have gjort skade på deres børn, der fylder to år om fjorten dage.

Det er godt, at mine klienter nu kan komme videre.

Susanne M. Ipsen, forældrenes advokat

- Politiet har efterforsket sagen i næsten to år, og man er kommet frem til, at der ikke er beviser nok til, at sagen kan løftes i retten. Det er godt, at mine klienter nu kan komme videre, siger Susanne M. Ipsen, forældrenes advokat.

DR Nyheder er i besiddelse af politiets afgørelse. Af brevet til forældrene fremgår det, at begrundelsen for at frafalde sigtelserne er, at politiets advokat ikke forventer, at ”parret vil blive fundet skyldig i den begåede vold”.

- På baggrund af jeres forklaringer og beviserne i sagen i øvrigt kan jeg imidlertid ikke med den til domsfældelse fornødne sikkerhed fastlægge, hvem der er skyldig i at have udøvet den systematiske vold, lyder det blandt andet i brevet.

- Bare at tænke tanken giver mig kuldegysninger

Forældreparret har fra begyndelsen hårdnakket benægtet at have påført deres nyfødte børn de blå mærker.

I DR-dokumentaren 'Børnene med de blå mærker' har forældrene givet DR fuld indsigt i alle akter. Dokumentaren blev sendt i januar sidste år og viser forældrenes forsøg på at overbevise myndighederne om deres uskyld.

På det tidspunkt var begge børn tvangsfjernet af Hvidovre Kommune, men i marts frigav kommunen børnene, ifølge familiens advokat, fordi det havde vist sig, at tvillingerne fortsatte med at have blå mærker, efter de var blevet fjernet fra hjemmet i Hvidovre.

Kære alle 󾌰 Vi har idag modtaget brev fra politiet om at de frafalder sigtelserne mod os 󾌰󾮗 Vi er MEGET glade og...

Opslået af Støt vores 2 guldklumper i at komme hjem på 6. januar 2016

På Facebook-siden 'Støt vores to guldklumper i at komme hjem' er forældrene gået ud med nyheden om, at sigtelsen er frafaldet.

- Det kunne vi aldrig finde på. Bare at tænke tanken giver mig kuldegysninger, sagde Sabrina Andersen til P1-dokumentaren 'Tvillinger i klemme', der blev sendt i maj sidste år.

- Der har hele vejen igennem været forståelse for, at myndighederne har gjort, som de har gjort. Men da det viste sig, at børnene fortsatte med at have blå mærker, efter de var blevet tvangsfjernet, blev det tydeligt, at de ikke var skyld i de blå mærker, siger Susanne M. Ipsen, forældrenes advokat.

- Men to år er for lang tid at efterforske sådan en sag, fortsætter hun.

Ifølge parret er Hvidovre Kommune meget tæt på at afslutte sagen mod forældreparret.

Der mangler kun at blive sat sidste punktum i en børnefaglig undersøgelse, en såkaldt paragraf 50-undersøgelse, som ifølge børnenes mor, Sabrina Andersen, er tæt på at være afsluttet:

- Den er de ved at afslutte, og vi har mundtligt fået at vide månedligt, at vi ikke har noget at være bekymrede for, og at de gerne vil lukke den, siger hun til DR Nyheder.

Du kan se dokumentaren 'Børnene med de blå mærker' ved at klikke play på videoen herunder eller på DR TV, hvor den er udvalgt som en af årets danske dokumentarer 2015.

Dokumentarfilmen "Børnene med de blå mærker" følger parret Sabrina Andersen og Marc Backhausen, der pludelig kommer i myndighedernes søgelys, da deres nyfødte tvillinger får en masse blå mærker.

Sagen kort

  • I 2014 får to nyfødte tvillinger på mystisk vis en række blå mærker. De blå mærker viser sig igen og igen på de helt små tvillinger, og myndighederne mistænker forældrene for at stå bag - men forældrene nægter.
  • Tvillingerne bliver fjernet fra forældrene, men de giver ikke op. Kampen om børnene bølger frem og tilbage mellem socialforvaltningen og forældrene hele det første år af tvillingernes liv, indtil der i foråret 2015 bliver sat et foreløbigt punktum, og der kommer ro om tvillingerne.
  • Københavns Vestegns Politi får kort efter fødslen en politianmeldelse fra Hvidovre Kommune. Politiet har i næsten to år efterforsket sagen, men den 6. januar frafaldt sigtelserne.

Læs også

  1. BAGGRUND: Børnene med de blå mærker