Politiet efter eksplosion i Vanløse: Efterlyser mand med pose

Politiet opfordrer vidner til at henvende sig.

Bomberyddere ved det pizzeria, hvor der i morges skete en eksplosion. (foto: Camilla Faurholdt-Löfvall)

Efter morgenens eksplosion i et pizzeria i Vanløse leder politiet nu efter en mand med en pose.

I første omgang lød det fra politiet, at posen var hvid, men i forbindelse med, at politiet har arbejde med videoptagelserne, er de nået frem til, at det ikke kan konkluderes hvilken farve posen har.

På et pressemøde her til formiddag sagde Københavns Politi følgende.

- Vi kan se derude i området, at en mand kommer gående hen mod pizzeriaet på Jyllingevej. Vi kan se, han bærer en hvid pose - mere kan vi ikke se, fortalte vicepolitiinspektør Brian Belling på pressemødet i formiddags.

Få minutter efter lyder eksplosionen.

Desuden er to personer blevet set løbe væk fra stedet kort tid efter eksplosionen. Det er dog uklart, om de løber fra eksplosionen, slår Brian Belling fast.

Vidner skal henvende sig

Vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet har fået talt med vidner i området, men at man stadig mangler en "masse" vidneoplysninger.

Derfor opfordrer han folk, der har været i området før, under og efter eksplosionen til at henvende sig til politiet på telefonnummer 114 eller på den mobile politistation, der vil være i området resten af dagen.

  • Politiet mødte talstærkt op, da der kom en anmeldelse om en eksplosion tidligt onsdag morgen, og afspærrede området omkring pizzeriaet ved Jyllingevej og Ålekistevej.
  • Bomberyddere på vej ind i pizzeriaet.
1 / 2

Bygningen rystede

Flere genboere til det pizzeria, hvor eksplosionen fandt sted, vågnede af det voldsomme brag.

- Jeg troede, det var naboen, for hele bygningen rystede nærmest, fortæller Javed Azeze, der bor overfor pizzeriaet på 3. sal.

- Det var virkeligt højt og meget skræmmende. Jeg gik ud, og der lå bare glasskår over det hele. Hele pizzeriaets facade var blæst ud.

Ingen indikationer på forbindelse til andre eksplosioner

Politiet modtog anmeldelsen om en eksplosion kl. 05.40 onsdag morgen og mødte hurtigt talstærkt op på adressen. Morgenen og formiddagen igennem har også brandfolk, bomberyddere med bombehunde og kriminalteknikere arbejdet på adressen, og det arbejde fortsætter en rum tid endnu, lyder det fra politiet.

Københavns Politi fortæller, at der ikke er noget, der tyder på, at morgenens eksplosion har noget at gøre med de andre eksplosioner, der har fundet sted i hovedstadsområdet de seneste par måneder.

Rettelse: I første omgang lød det fra politiet, at posen var hvid - det har de senere korrigeret til, at de ikke kan sige noget om posens farve.