Politiet efter skyderier: Unge mænd på Nørrebro skal passe på

- Pas godt på jer selv, når I færdes i visitationszonen, lyder opfordringen fra politiet til unge mænd mellem 17 og 25 år.

- Vi har desværre været vidne til to skyderier det seneste døgn, hvor to unge mænd er blevet beskudt af bandemedlemmer - ene og alene fordi de var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. De har intet med bandekonflikten at gøre.

Ordene kommer fra Jørgen Skov, chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, som her til formiddag afholdt et pressemøde om den igangværende bandekonflikt i København.

Fredag eftermiddag og natten til lørdag blev to helt uskyldige unge mænd blevet ramt af skud på Nørrebro og i Tingbjerg i København.

Situation er så alvorlig, at Københavns Politi opfordrer især unge mænd til at være opmærksomme, når de opholder sig i visitationszonen på Nørrebro, i Nordvest, Brønshøj og Husum.

- Når grupper af gale mænd i alderen 17-25 år beslutter sig for at bekæmpe hinanden med knive, slagvåben og skydevåben, så er det meget, meget svært for os at gøre noget ved det.

- Det er især unge mænd i alderen 17-25 år, der er udsat. Hvis man tilhører den gruppe og færdes i de udsatte områder, vil jeg sige sige: Pas godt jer selv, siger Jørgen Skov.

Han appellerer også til personer, som kender folk i bande bandemiljøet, om at gribe ind.

- Hvis man kender nogen i bandemiljøet, er det vigtigt, at man prøver at tale med dem, taler til dem og tager afstand fra det de gør, siger chefpolitiinspektøren.

Udover skyderierne mod de to unge uskyldige mænd blev en 19-årig mand natten til lørdag ramt af skud i benet på Mimersgade på Nørrebro. Politiet er endnu usikker på, hvad der helt præcist er sket. Dermed har der været tre skudepisoder i København de seneste 24 timer.

18 skudepisoder siden 12. juni

På pressemødet oplyste Københavns Politi, at der siden den 12. juni har været 18 banderelaterede skyderier i København i den visitationszone, som politiet har indført. I samme periode er 17 personer blevet fængslet.

Her har man også beslaglagt 13 pistoler - den seneste i går aftes i Mjølnerparken.

Facebook
Twitter