Politiet efter stenkast på motorvej: Kan være samme gerningsmænd som i september

Fyns Politi tror, at det er samme gerningsmænd som tidligere, der kastede store sten ned på motorvejen.

Fyns Politi har en klar teori om profilen på gerningsmændene bag nattens stenkast på den fynske motorvej.

Ifølge Per Lydiksen Laursen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, er der på grund af stenenes størrelse og tyngde formentligt tale om unge mænd.

- Vi går ud fra, at det er unge mennesker eller mennesker op til omkring 30 år, og det har noget at gøre med, at de er forholdsvis store de her sten, så man skal have en vis styrke for både at løfte dem op og kaste dem ud over motorvejsbroen.

Politiet arbejder ud fra en ide om, at det er de samme gerningsmænd, som også kastede sten ud på motorvejen i september. Her blev en sten på 40 kilo kastet ned på motorvejen.

- Vi kæder det sammen med de tidligere stenkast, som vi har haft, og det gør vi, fordi fremgangsmåden er fuldstændig ens. Denne gang må der være flere, for der er kastet flere sten ud - ellers har gerningsmanden benyttet sig af en taktik, hvor han har lavet et depot og så kastet stenene ud efterfølgende.

Vicepolitiinspektøren ved endnu ikke præcist, hvor store de sten, der blev kastet i nat er, men de er tilsyneladende ret tunge.

- Jeg har ikke helt styr på hvor mange, og det er fordi, nogle af dem er blevet knust, når bilerne har ramt dem. Det er natursten, og vægten er vi heller ikke helt sikre på endnu. De er forholdsvis store. Noget tyder på, at vi taler om tocifrede kiloangivelse, siger Per Lydiksen Laursen.

Sammenligner med septembers stenkast

Han vil ikke umiddelbart sammenligne nattens stenkast med drabet på den tyske kvinde tilbage i sommeren 2016

- Jeg sammenligner det med de stenkast, som vi har haft på broen derude, blandt andet dem i september, hvor der også er brugt en natursten.

- I 2016 blev der brugt en beton-sætningssten, men i september i år blev der også brugt en natursten, og noget tyder på, at det er samme kaliber som den fra september, forklarer Per Lydiksen Laursen, som på baggrund af tidligere vidneudsagn også arbejder ud fra en hypotese om, at der er mindst to gerningsmænd.

- Lige i øjeblikket arbejder vi ud fra, at det er den samme gerningsmand – eller gerningsmænd. Vi har en opfattelse af, at der er flere, for vi har jo vidneudsagn fra nogle af de tidligere stenkast, at man har set to personer oppe på broen. Så vi går ud fra, at der er i hvert fald to gerningsmænd i de her kast fra motorvejsbroen.

Ved nattens stenkast skete der kun materiel skade, da biler påkørte stenene på vejen. En personbil fik ødelagt nogle fælge, mens en fik både ødelagt fronten og beskadiget undervognen.

Vicepolitiinspektøren vil meget gerne høre fra borgere, som kan have oplysninger, der kan hjælpe efterforskningen.

- Vi har ikke umiddelbart nogle brugbare oplysninger, så vi er meget interesseret i at høre fra borgere, der har været i området derude og har hæftet sig ved en eller flere personer.