Politiet efter ulykke under muligt gaderæs: Flere unge prøver muskelbiler af

Under coronakrisen har Fyns Politi oplevet, at flere kører hensynsløst i trafikken.

Under coronakrisen har Fyns Politi oplevet, at flere unge har skruet op for risikovilligheden bag rattet. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Det gik voldsomt for sig, da to biler i går tilsyneladende kørte om kap på Rugårdsvej i Odense.

Efter tæt kørsel side om side i byzone, hvor den tilladte hastighed er 50 kilometer i timen, nåede de to biler ifølge vidner op på det dobbelte.

- Uanset hvordan vi vender og drejer det, er det direkte hensynsløst og helt uacceptabelt, siger Lars Bræmhøj, der er chefpolitiinspektør i Fyns Politi.

Ifølge ham er der desværre ikke tale om et enkeltstående tilfælde, men en uheldig udvikling, der har grebet om sig.

- Vi har også konstateret, at der er kommet en øget tendens igennem de seneste måneder, hvor vi desværre ser primært unge mennesker have en helt uhensigtsmæssig adfærd i trafikken, hvor de skal ligge og prøve store motorer af, de såkaldte ’muskelbiler’, siger han.

De kører rigtig stærkt

Lars Bræmhøj kalder det 'mavefornemmelse', men han ser en mulig sammenhæng mellem nedlukningen af samfundet og den øgede hang til tung fod på speederen.

Lars Bræmhøj. (Foto: Helle Lundberg- Syd- og Sønderjyllands Politi)

- Ligesom mange andre kredse oplever vi også, at der under coronakrisen, hvor der var god plads på vejene, er opstået en mindre trend med større biler, der lige skal ud at vise, hvad de kan.

- De kører rigtig stærkt, og vi har haft indsatser, der har bekræftet os i, at der desværre er mange af dem. En rigtig uheldig tendens, der er farlig for alle i trafikken, siger han.

På Fyn har man fra ordensmagtens side valgt at gå målrettet efter fartsynderne i et forsøg på at komme vanvidskørslen til livs.

- Vi laver ekstraordinære indsatser, hvor vi kører de steder, der er meldinger om, at tingene foregår, og så sætter vi ind med de ressourcer, vi har til rådighed, siger chefpolitiinspektøren.

Søger vidner

På Rugårdsvej fik den vilde kørsel en brat afslutning, da den ene af de to biler kolliderede med en modkørende.

Chaufføren af den bil, der kørte om kap, er nu indlagt i stærkt kritisk tilstand på hospitalet, mens chaufføren i den modkørende bil slap med med mindre skrammer.

Den anden bil forsvandt fra ulykkesstedet med det samme, og derfor efterlyser Fyns Politi nu vidner, der har set en sort bil, formentlig stationcar af typen VW eller Mondeo, køre derfra.

Køretøjet har formentlig skader på venstre side i form af det, der muligvis er blå lakafslibninger.

- Har nogen set den køre ud af byen, eller ligger man inde med viden om, hvor der holder sådan en bil, så hører vi meget gerne fra dem på 1-1-4, siger Lars Bræmhøj.

Justitsminister Nick Hækkerup og den socialdemokratiske regering vil efter sommerferien fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kapkørsel, ligesom det skal være muligt for myndighederne at beslaglægge køretøjer ved førstegangstilfælde.

Facebook
Twitter