Politiet efterforsker muligt brud på tavshedspligt i forbindelse med prins Henriks død

Kilden til en journalists udsagn om, at prins Henrik lå for døden, bliver eftersøgt af politiet.

Den kongelige familie udenfor Christiansborg slotskirke efter den kirkelige handling i forbindelse med prins Henriks død. (Foto: liselotte sabroe © sCANPIX)

Politiet efterforsker et muligt brud på tavshedspligten blandt personalet på Rigshospitalet, skriver Ekstra Bladet.

Efterforskningen kommer, efter at journalist Trine Villemann i starten af februar citerede en unavngiven kilde på Rigshospitalet for, at prins Henrik ikke bare var alvorligt syg, men døende.

- Det er korrekt, at der pågår en efterforskning i den forbindelse. Det vil vi gerne bekræfte, men ud over det, vil jeg ikke sige så meget mere, siger en talsmand for Københavns Politi til avisen.

- Den (Efterforskningen red.) handler om, hvor vidt der er en ansat på Rigshospitalet, der har brudt sin tavshedspligt i den her sag.

Politiet oplyser yderligere til Ekstra Bladet, at efterforskningen er startet på baggrund af en anmeldelse fra en borger, samt at sagen bliver taget alvorligt.

Journalisten selv er overrasket over, at udtalelsen, der blev givet på Radio 24syv, har udløst en politianmeldelse. Hun er ikke selv sigtet, men politiet leder efter hendes kilde.

- Jeg anerkender, at et brud på tavshedspligten er alvorligt, men efter min opfattelse, så fortalte min kilde mig ikke noget, der ikke allerede var offentlig kendt.

Prins Henrik døde 13. februar efter kort tids sygdom. Han blev bisat fra Christiansborg Slotskirke den 20. februar.

/ritzau/

I første version stod, at politiet efterforsker et muligt brud på tavshedspligten på Ekstra Bladet. Det er ansatte på Rigshospitalet, der efterforskes. DR Nyheder beklager.

Facebook
Twitter