Politiet efterforsker skyderi ved Netto som banderelateret

Bilafbrændinger kan have relation til skyderiet, hvor 34-årig mand blev ramt i torso.

Netto ved Søborg Hovedgade bærer præg af, at der er blevet skudt mod to personer sent i aftes. (© (c) DR)

Et skyderi omkring 22.30 i aftes ved Søborg Hovedgade nær København kan være relateret til konflikter i rocker- og bandemiljøet, mener politiet.

Her blev en 34-årig mand ramt af et skud i torso. Han er stabil og uden for livsfare, fortæller Peter Malmose, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.

- Vi kan ikke afvise, at skyderiet har relation til nogle af de konflikter, som pågår i rocker- og bandemiljøet. Det er vores stærkeste hypotese, som det ser ud nu, siger han.

Politiet har endnu ikke foretaget anholdelser i sagen, men har kunne klarlægge en del af hændelsesforløbet.

Ifølge Peter Malmose kom to eller tre køretøjer kørende ad Søborg Hovedgade, hvor de tilsyneladende bemærkede to personer. De bremsede op og afgav et antal skud - formentligt under 10 - mod to forurettede, hvoraf én blev ramt i torso.

- Efterfølgende har køretøjerne forladt stedet, og i løbet af natten har der været to tilfælde af afbrændinger af biler i henholdsvis Brønshøj og ved Bispeengbuen i København. De afbrændinger kan have relation til skyderiet på Søborg Hovedgade, siger vicepolitiinspektøren.

Vagtchef Brian Munck fortalte i nat til Ritzau, at vidner havde forklaret, at der var blevet brugt et automatvåben. Men den foreløbige efterforskning tyder dog alligevel ikke på, at det er tilfældet.

- Hvilket våben, der er brugt, kan jeg ikke sige, men vi har grund til at tro, at der skulle være tale om et halvautomatisk skydevåben eller en revolver. Men det må vores tekniske undersøgelser klarlægge, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose