Politiet efterlyser vidner: Sådan så gerningsmand ud under angrebet på synagogen

Politiet vil gerne i kontakt med folk, som har set weekendens gerningsmand bevæge sig fra det indre København til Nørrebro.

Politiet har frigivet nye billeder af weekendens gerningsmand bag skyderiet og efterlyser vidner. (Foto: Foto: Københavns Politi)

Københavns Politi har offentliggjort nye billeder af den mand, som angreb kulturhuset Krudttønden lørdag eftermiddag og en synagoge lørdag nat.

Billederne stammer fra overvågningskameraer på Nørrebrogade, hvor gerningsmanden var på vej mod en internetcafé på samme gade. Her opholdt han sig formentlig lørdag aften fra klokken 21.15 til 22.25.

Politiet vil meget gerne i kontakt med personer, der har set ham ankomme eller forlade caféen.

Manden var iklædt det tøj, som man kan se på ovenstående billeder, da han angreb synagogen i det indre København, skriver politiet.

Søger vidner

På billederne kan man se, at han var iklædt en sort trøje med en hvid stribe og et hvidt ærme - og bogstaverne MASS på det andet, mørke ærme. Hans øvrige tøj er mørkt, og han bærer en maske foran sit ansigt.

Politiet er meget interesseret i at komme i kontakt med personer, som har set gerningsmanden på hans rute rundt i København lørdag og natten mellem lørdag og søndag.

- Vi er meget interesserede i at komme i kontakt med vidner, der kan have observeret og eventuelt filmet gerningsmanden under hans flugt ad ruten - Krystalgade, Peder Hvitfeldts Stræde, Kultorvet, Frederiksborggade og videre, hvor vi formoder, at han har bevæget sig mod Nørrebro, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov i meddelelsen.

To civile personer blev dræbt, og fem betjente blev såret, da en person først angreb kulturhuset Krudttønden på Østerbro og senere en synagoge i Krystalgade i det indre København.

Tidlig søndag morgen skød og dræbte politiet den 22-årige Omar Ebdel Hamid El-Hussein. Politiet formoder, at han stod bag begge angreb.

Facebook
Twitter