Politiet finder alvorlige fejl på størstedelen af busserne til Smukfest

Politiets eksperter har i dag kontrolleret 18 shuttlebusser - og fundet fejl på 11.

Her tjekker en af politiets tungvognseksperter en af de busser, som i dag har kørt festivalgæster til og fra Smukfest. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

I dag starter årets Smukfest i Skanderborg. Men festivalgæsterne må væbne sig med tålmodighed og forvente længere køer til de busser, som skal fragte dem til og fra festivalpladsen. Flere af busserne har nemlig vist sig at have så graverende fejl, at de ikke må køre.

Det fortæller Kaj Klaustrup, som er politiassistent og en af de tungvognseksperter, der stikprøvetester busserne ved festivalen.

- På de 18 busser, vi har kontrolleret, har vi indkaldt de 11 til syn. Når vi indkalder dem til syn, så får de ikke lov at køre videre med passagerer, før de er repareret, fortæller han.

Skæve bremser

Oliespild, lygtefejl og skævbremsning er blandt de fejl, som eksperterne har fundet. Især skævbremsning kan være farligt, forklarer Kaj Klaustrup.

- Hvis der for eksempel er skævbremsning på den første aksel, så risikerer man simpelthen at køretøjet kører over i modsatte vejbane eller i grøften.

Det er ikke første gang, politiets tungvognseksperter retter et kritisk blik mod festivalens busser. Sidste år indkaldte politiet cirka halvdelen af shuttlebusserne til syn efter at have fundet fejl. Derfor forventede Kaj Klaustrup, at der ville være bedre styr på tingene i år.

De manglende shuttlebusser udløste massevandring på vejen fra campingområderne og ind til festivalpladsen. (Foto: Kasper Månsson © @drnyheder)

- Det vil jeg sige, at jeg er overrasket over.

- Vi var til Skanderborg Festival sidste år, hvor der også var et problem, så vi troede simpelthen ikke, at der ville være noget at komme efter i år.

I alt 45 busser fungerer over de næste tre dage som shuttlebusser for forventningsfulde festivalgæster, og eksperterne håber at kunne nå at teste dem alle. Kontrollerne vil fortsætte både torsdag og fredag.

Facebook
Twitter