Politiet finder igen våben på Christiania

Politiet beslaglagde våben, hash og penge under en aktion på Christiania onsdag eftermiddag.

Københavns Politi ransager onsdag flere steder i området omkring Pusherstreet på Christiania. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Scanpix)

En revolver, 15-20 kilo hashprodukter, flere tusinde joints og omkring 100.000 kroner.

Det var udbyttet, da Task Force Pusherstreet under Københavns Politi onsdag eftermiddag brugte et par timer på at ransage stederne Solvognen og Novahuset på Christiania.

Mødt af stenkast

Politiet blev under aktionen mødt af enkelte stenkast, kanonslag og en røggranat, men ellers forløb den planmæssigt, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

På vej ud gennem hovedporten forsøgte personer, som politiet i en pressemeddelelse kalder "kriminelle håndlangere", at forhindre betjentene i at komme væk ved at smide en "spansk rytter" - en slags barrikade - ud på kørebanen.

Desuden blev der affyret en raket, som ramte en mur omkring en meter fra en tilfældigt forbipasserende.

Bekymrende

- Det er yderst bekymrende, at vi igen finder våben på Christiania. Vi har at gøre med hårde kriminelle, der viser deres vilje til at forsvare deres aktiviteter, hedder det i en udtalelse fra politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden i Københavns Politi.

Ved en lignende aktion i sidste uge beslaglagde Københavns Politi blandt andet fem pistoler, hvoraf tre var skarpladte, i bygningen Loppen. Ved pistolerne lå 1750 stykker ammunition, to skudsikre veste, 35 hjemmelavede kanonslag og 12 krysantemumbomber.

/ritzau/