Politiet: Flere irakere udvises

Flere anholdelser af afviste irakere vil finde sted i løbet af det næste stykke tid. Det fortæller Rigspolitiets Udlændingeafdeling efter dagens seks udvisninger.

Flere af de udviste irakere opholder sig i Brorsons Kirke. (© DR)

Flere anholdelser og udvisninger af afviste irakere vil finde sted i løbet af det næste stykke tid.

Det fortæller vicerigspolitichef Hans Viggo Jensen fra Rigspolitiets Udlændingeafdeling, efter seks afviste asylansøgere her i eftermiddag er blevet sendt afsted til Bagdad.

- Vi er selvfølgelig meget interesseret i nu også at få fat i den øvrige gruppe af dem, som vi har fået svar på fra Irak, siger Hans Viggo Jensen til Radioavisen.

Omstridt aftale

Han henviser til, at Irak officielt har godkendt at tage imod flere irakere.

I maj måned blev der indgået en aftale mellem den danske regering og det irakiske udenrigsministerium, der gjorde, at myndighederne kan tvangshjemsende omkring 250 afviste irakere, der har nægtet at rejse.

Efterlyst

Derfor går rigspolitiet nu i gang med at opsøge de steder, hvor irakerne kunne tænkes at opholde sig.

- Hvis vi ikke umiddelbart kan finde dem, vil vi efterlyse dem i politiets registre. Det vil sige, at de ved antræffelse af politiet i hele landet vil blive frihedsberøvet, siger hans Viggo Jensen til Radioavisen.

Uden dramatik

De seks irakere, der blev udvist i dag, fløj til Irak i selskab med politiet. Dermed er det de første afviste asylansøgere, der efter en bitter debat i offentligheden er blevet tvunget til at rejse tilbage til Irak.

Ifølge rigspolitiet forløb hjemsendelsen uden større dramatik.

Tilflugt i kirke

I alt otte irakere er i den seneste uge blevet anholdt. Men to af dem havde i første omgang opgivet falske personoplysninger, så dem vil Irak foreløbig ikke modtage.

Kort tid efter aftalens indgåelse i maj søgte en stor gruppe irakere tilflugt først i Vor Frue Kirke, dernæst i Brorsons Kirke i København, hvor de har opholdt sig lige siden.

FacebookTwitter