Politiet forbyder Paludan-demo: Hans sikkerhed er i fare

Københavns Vestegns Politi har forbudt Stram Kurs' demonstrationer frem til i morgen klokken 8.

Rasmus Paludan fra Stram Kurs havde anmeldt en demonstration i Bagsværd i dag, men politiet har forbudt alle demonstrationer til i morgen klokken 8. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Rasmus Paludan får ikke lov til at demonstrere i Københavns Vestegns politikreds i dag. Den kontroversielle islamkritiker og stifter af partiet Stram Kurs havde ellers bebudet demonstrationer i Bagsværd i formiddag.

- Vores vurdering er, at der er en alvorlig trussel mod de arrangementer, han vil lave på vestegnen. Vi vurderer også, at der er en alvorlig trussel mod Paludan som person, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

- Den trussel kommer fra flere forskellige sider, tror vi. Den kommer fra utilpassede unge, men også fra det bandemiljø, vi har på vestegnen, siger han.

Mogens Lauridsen frygter, at det kan være mere alvorligt end at forsøge at standse en demonstration ved at kaste med sten, eller andet som man traditionelt kan forestille sig, en moddemonstration vil lave.

- Det hænger sammen med, at når man snakker bandemiljø, så er der en parathed, og de har typisk adgang til våben og andre ting. Så det tæller selvfølgelig med, siger han.

Paludan havde også et planlagt arrangement onsdag i Bagsværd, men det blev aflyst, da politiet indførte et tilsvarende forbud.

Det nye forbud gælder foreløbig til lørdag klokken 08.

Uroen startede søndag eftermiddag på Blågårds Plads på Nørrebro i København, og urolighederne flyttede efterfølgende til Albertslund og Lyngby.

Balladen har ført til, at Københavns Politi har indført demonstrationsforbud til efter påske.

/ritzau/

Facebook
Twitter