Politiet forhandler 100 flygtninge ud af tog i Rødby Havn

Der befinder sig stadig omkring 240 flygtninge i de to tog, der lige nu holder stille på stationen.

Al togtrafik mellem Danmark og Tyskland er midlertidigt indstillet efter ordre fra politiet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

100 flygtninge er lige nu ved at blive kørt til indkvartering på en skole og i en sportshal i Rødby, efter at være blevet forhandlet ud af et tog, der holdt på en færge i Rødby Havn.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

De cirka 240 personer, der befinder sig om bord på de to tog, der lige nu holder stille på Rødby Station, nægter dog fortsat at forlade togene.

Forklaringen er formentlig, at de ikke ønsker at blive registreret i Danmark, men derimod at rejse videre mod enten Sverige, Norge eller Finland.

Forsøger dialog

Der er både læger og sygeplejersker på stedet, ligesom der bliver sørget for vand og forplejning til de mange flygtninge.

Al togtrafik mellem Danmark og Tyskland er midlertidigt indstillet efter ordre fra politiet, men færgetrafikken mellem Rødby og Puttgarden er stadig i drift, selvom det ikke er muligt at komme med færgen hverken med tog eller til fods.

Færgetrafikken er dog, som følge af situationen, meget forsinket, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ikke flere syrere og iraker med færgen

Af sikkerhedshensyn har politiet i samarbejde med de tyske myndigheder besluttet, at der i den nærmeste fremtid ikke ankommer flere tilrejsende udlændinge fra Syrien, Irak med flere med færgerne til Rødby.

Det er dog kun en midlertidig ordning, der sættes i kraft for at kunne opretholde roen og sikkerheden i Rødby, lyder det i pressemeddelelsen.

Der er siden søndag ankommet omkring 1.200 flygtninge, primært fra Syrien, til Danmark.

Opdateres...