Politiet fortsætter indsatsen mod Pusher Street trods skyderi

De to betjente, som blev skudt i aftes, var i civil, oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi.

- Hvilken konsekvens, det vil få i forhold til vores indsats, kan vi ikke sige noget om endnu, men altså indsatsen fortsætter – det kan vi sige, sagde chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, på et pressemøde. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)

Politiets indsats mod den organiserede hashhandel på Christiania bliver ikke bremset, selvom to betjente sent i aftes blev ramt af skud.

Det slår chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, nu fast.

- At kollegerne har været udsat for så ussel en handling, som den i aftes, betyder ikke, at vi stopper med at komme der, siger han.

Tidligere i dag har det ellers forlydt, at hændelsen ville få betydning for den måde, Københavns Politi ville gribe tingene an omkring Pusher Street. Den melding holder Jørgen Skov fast i.

- En hændelse som denne giver jo stof til eftertanke, forklarer han.

- Det er ikke sådan, at vi på baggrund af en hændelse ændrer alt, men det er klart, at det giver os nogle overvejelser i forhold til kollegernes sikkerhed og den måde, vi arbejder på.

Jørgen Skov forklarer desuden, at de to betjente, som blev ramt af skud, var på Christiania som en del af et større setup – ikke alene.

De var desuden i civil, men gav sig til kende, da de greb ind over for den formodede gerningsmand. Noget, vidner angiveligt også har hørt.

Sagen får heller ikke chefpolitiinspektøren til at genoverveje bruge af betjente i civil.

- Det er helt nødvendigt, for vi kan komme uset ind til stedet.

Den formodede gerningsmand blev anholdt i morges omkring klokken 8 og bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag. Det sker dog in absentia – uden hans tilstedeværelse – da han blev alvorligt såret under anholdelsen.