Politiet fortsætter med at inddrage pas fra Syrien-krigere

En ung mand har fået frataget sit pas, så han ikke kan rejse til Syrien eller Irak.

En 22-årig mand fra har fået frataget sit pas og har fået udrejseforbud.

En 22-årig mand fra Midt- og Vestjylland har fået inddraget sit pas og fået udrejseforbud. Det sker efter nye regler i pasloven og udlændingeloven, der trådte i kraft den 1. marts i år.

Med loven kan politiet gribe ind over for personer, der mistænkes for at have til hensigt at rejse til eksempelvis Irak og Syrien for at deltage i væbnede konflikter.

Det er anden gang, at politiet inddrager et pas og udsteder udrejseforbud. Det bekræfter Rigspolitiet over for DR Nyheder.

Den forrige regering begrundede loven med ønsket om at stoppe tilslutningen af fremmedkrigere til grupperinger som Islamisk Stat og al-Qaeda.

Ville bekæmpe Islamisk Stat

Den unge mand er bosat i Midt- og Vestjylland, og det er derfor Midt- og Vestjyllands Politi, der har behandlet sagen. Politiet pågreb manden, da han planlagde at rejse til Syrien.

- Vi fik nogle oplysninger om, at den pågældende borger ville til Syrien og bekæmpe Islamisk Stat. Det efterforskede vi, og de oplysninger kunne bekræftes, siger Karen Sundtoft, der er juridisk konsulent hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Karen Sundtoft kan dog ikke fortælle, hvor politiet fik oplysningerne fra. Hun fortæller, at sagen blev forelagt for PET, som vurderede, at den 22-årige udgjorde en fare for statens sikkerhed.

Passet er blevet inddraget i maj og betyder, at den 22-årige har fået udrejseforbud i et år. Ifølge Karen Sundtoft har han ikke klaget eller bedt om at få afgørelsen for en domstol.

Lovforslaget er omdiskuteret, da ikke alle mener, at det kan forhindre folk i at rejse til udlandet for at kæmpe. Ifølge den seneste vurdering fra PET fra marts er mindst 115 personer udrejst for at kæmpe.

FacebookTwitter