Politiet går efter lovløse cyklister

Over hele landet er politiet gået på gaden for at fange cyklister, der overtræder loven.

Cyklister, der ikke ser sig for eller kører hensynsløst, kan vente en hilsen fra politiet denne uge. (Foto: Peter Gulløv © DR København)

I denne uge er der ekstra god grund til at huske lygterne, blive på cykelstien og stoppe for rødt, når du bevæger dig ud på den tohjulede.

Frem til fredag går politiet på gaden i hele landet for at fange cyklister, der overtræder loven.

Siden klokken 08.00 har politiet holdt øje med lovovertrædere på HC Andersens Boulevard i København, og her er der nok at se til.

- Vi har stået her i en halv time, og vi har allerede givet omkring 10 bøder. Så vi bliver bestemt ikke arbejdsløse. Det vrimler desværre med cyklister, der overtræder loven, siger Henrik Dam fra Københavns Politi.

Mere hensynsløse

Hvis man glemmer lyset i lygtetændingstiden, cykler over et fodgængerfelt eller kører på fortovet, koster det 500 kroner i bøde.

Men det er ikke bare for at få flere penge i statskassen, at politiet i denne uge går målrettet efter lovovertrædere på to hjul. Det handler også om få cyklisterne til at ændre adfærd.

- Gennem de seneste år har vi set en stigning i antallet af trafikfarlige situationer. Det tyder på, at cyklisternes etik og moral er ved at ændre sig, og det bliver vi nødt til at gøre noget ved, siger Henrik Dam.

Udover at fange lovløse cyklister holder politiet i denne uge også særligt øje med knallertkørere, der kører for stærkt.

Facebook
Twitter