Politiet går ud med navn og billede i sag om skuddræbt teenager

Folk skal henvende sig til politiet, hvis de har set den 16-årige dreng mandag før klokken 21.

Offentliggørelsen af navn og billede på den skuddræbte 16-årige dreng sker efter aftale med den dræbtes forældre.

Politiet går nu ud med billede og navn på den 16-årige dreng, der blev dræbt af skud foran sin opgang i Ragnhildgade på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro mandag aften.

Opfordringen lyder, at folk skal henvende sig til politiet, hvis de har set den 16-årige tidligere på mandagen.

- Politiet ønsker at komme i kontakt med folk, der har set den 16-årige Servet Abdija i tiden op til drabet klokken cirka 21.05 mandag den 16. oktober 2017, skriver politiet.

Politiet har indtil nu fået 65 henvendelser i sagen, men vil gerne høre fra flere - heriblandt flere børn og unge mellem 13 og 16 år, som var i gården ved Ragnhildgade, da den 16-årige blev skudt og dræbt med omkring seks skud.

- De kommer ikke til politiet af sig selv. Derfor vil vi gerne appellere til de unge mennesker: Gå til politiet og fortæl, hvad I ved. Gå hjem og tal med jeres forældre først. Så kommer vi gerne ud og taler med jer i trygge omgivelser sammen med jeres forældre, siger efterforskningleder Hans Erik Raben fra Københavns Politi.

- Samme appel vil jeg også gerne sende til forældrene: Tal med jeres børn, hvis I har mistanke eller ved, at de har været på stedet. Ring så til os, for vi vil meget gerne tale med de her unge mennesker.

Politiet ved fortsat ikke, hvorfor den 16-årige dreng blev skudt og dræbt mandag aften.

- Vi er i en indledende fase i en drabsefterforskning, så derfor arbejder vi meget bredt, og vi kan ikke lægge os fast på noget endnu, siger efterforskningslederen.

I går lød det, at den dræbte ikke var kendt for kriminalitet. Politiet betegnede ham som et normalt ungt menneske, der holdt efterårsferie og brugte tiden med sine venner, som han blandt andet havde spillet bold med tidligere på mandagen.

Hvem gerningsmændene er, ved politiet endnu ikke, men to til fire unge mennesker er set løbe væk fra stedet, og politiet betragter dem som gerningsmændene.

- Det er meget usædvanligt, og det er dybt tragisk, at så ungt et menneske skal miste livet på den her måde. Derfor arbejder vi på højtryk, for vi skal have sagen opklaret hurtigst muligt. Både for borgerens sikkerhed og retsbevidsthed og ikke mindst for forældrenes skyld, siger Hans Erik Raben.

Politiets tweet:

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/920602170382323712?ref_src=twsrc%5Etfw