Politiet giver bøder til både voldsofre og gerningsmænd

Politiet vælger ofte den hurtige løsning, når de afslutter voldsager, ved udsteder bøder til både gerningsmand og offer.

Politiet er lidt for hurtige med bødeblokken i voldssager, lyder krititkken. Ofte får både gerningsmand og offer en bøde. (Foto: Mads Melcke)

Bliver man offer for vold, risikerer man en bøde på 3.000 kroner for at forstyrre den offentlige orden.

Samtidig kan overfaldsmanden gå hjem fra gerningsstedet - også med en bøde på 3.000 kroner - men uden være sigtet og uden at blive tiltalt og fængslet, skriver metroxpress.

Politiet, der er hårdt presset af bandekrigen og organiseret kriminalitet, er begyndt at vælge den alt for hurtigere løsning, advarer landets førende forsvarsadvokater og sågar politifolkene selv.

Hurtig afslutning på sagen

De fortæller, at betjentene oftere afslutter det, der burde være tidskrævende voldsager, med at udstede bøder til offer og gerningsmand for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Dermed er sagen lukket. Det er desværre del af den hårde prioritering, der finder sted. Politifolkene siger til mig, at de udskriver disse bøder til både offer og gerningsmand - i sager, hvor de klart burde rejse tiltale for vold, siger Peter Ibsen, formand for landets betjente, til metroxpress.

Forsvarsadvokat Helle Hald betegner det som et alarmerende problem for retssikkerheden.

Dovenskab og mangel på ressourcer

- Politiet stikker blot voldsmændene en bøde, fordi det er hurtigere, billigere og lettere. Også selv om der er tale om regulære overfald. Der er tale om både dovenskab og mangel på ressourcer. Ofrene bliver ikke hørt i retten, de får nul erstatning fra voldsmanden, men ofte en bøde i stedet, siger hun til metroxpress.

Forsvarsadvokat Luise Høi siger, at hun er rystet. - Det sker dagligt, at folk bliver ofre for vold, men blot får en bøde. Man straffer ofrene,« siger hun til metroxpress.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter