Politiet giver bøder: Turister tror de lovligt må købe hash på Christiania

Hen over sommeren har politiets Task Force Pusher Street udskrevet flere bøder til hashkøbende turister på Christiania.

Flere turister tror, at de lovligt kan købe hash på Christiania, men bøden er 3.000 kroner, hvis de bliver taget med mere end ti gram (arkivfoto). (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Københavns Politi kan mærke, at mange turister hen over sommeren kigger forbi Christiania, og nogle af dem køber hash på stedet i den tro, at det er lovligt.

Det siger vicepolitiinspektør Dannie Rise fra Københavns Politis Task Force Pusher Street til Politiken.

- Vi har en del udlændinge og turister, som handler inde på Pusher Street, og hovedparten af dem ser meget overraskede ud, når vi fortæller dem, at det er ulovligt, siger han.

283 noteret op til festival

I alt er 283 personer blevet noteret for at være i besiddelse af hash i tiden op til Roskilde Festival, hvor politiet ifølge avisen har været massivt til stede med narkohunde i området omkring Christiania på Christianshavn.

- Det er mere end sædvanligt, og det skyldes selvfølgelig, at vi har intensiveret patruljeringen. Men det bliver også åbenlyst for os, når vi taler med folk, at mange tror, at det er lovligt, siger han.

Ser åbent salg og politifolk

Dannie Rise siger, at det kan forklares ved, at turisterne på Christiania ser, at der foregår et åbent salg samtidig med, at der er politi i nærheden. Men når de går ud på gaden med en klump hash i lommen udløser det en bøde på 2.000 kroner.

Har man over 10 gram på sig er taksten ifølge Politiken 3.000 kroner.

Er man fra et land uden for Skandinavien får man en straksbøde, som man skal betale øjeblikkeligt. Er man nordisk statsborger overdrages sagen til politiet i vedkommendes eget land.

Ingen advarsel i rejseguider

Turistorganisationen Visit Denmark advarer ikke på sin hjemmeside om, at hashsalget er ulovligt. Wonderful Copenhagen har både en side med advarsel og en uden alt efter, hvor man klikker sig ind, skriver Politiken.

Rejseguiden Lonely Planet og heller ikke Rough Guide omtaler forbuddet, men på et skilt ved indgangen til Christiania står der ifølge avisen, at besiddelse af hash er ulovligt og straffes.

/ritzau/