Politiet giver grønt lys til Yahya Hassan i Vollsmose

Politiet vurderer, at det er forsvarligt at afholde et omtalt arrangement med digteren på en skole i Vollsmose

Fyns Politi har fredag eftermiddag besluttet, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at afholde et arrangement med den kontroversielle digter Yahya Hassan på H.C. Andersen Skolen i Odense-bydelen Vollsmose.

Det oplyser chefpolitiinspektør John Jacobsen til Ritzau.

- Vi har netop meddelt Odense Kommune, at vi ikke vil opfordre dem til at finde et andet sted at afholde arrangementet, siger han.

Formentlig tirsdag

Politiet er på baggrund af sikkerhedsvurderingen af skolen begyndt at planlægge sin indsats ved arrangementet, som sandsynligvis finder sted tirsdag aften i den kommende uge, oplyser han.

Torsdag valgte Vollsmose Bibliotek at aflyse et foredrag med Yahya Hassan, efter at politiet havde anbefalet biblioteket at afholde arrangementet et andet sted end i Vollsmose Kulturhus.

- De fysiske rammer på skolen er helt anderledes, og det er derfor, at vi vurderer det til at være forsvarligt, siger John Jacobsen.

Hassan vil besøge Vollsmose

Han understreger, at det hverken er op til politiet at beslutte, om arrangementet skal afholdes, eller hvor det skal afholdes.

- Hvis kommunen vil afholde sådan et arrangement, så gør den det. Vi skal ikke godkende det. Men vi vil gerne have, at det kan afvikles i god ro og orden, og det har vi vurderet kan lade sig gøre på skolen, siger John Jacobsen.

Odense Kommune tilbød fredag digteren at afholde arrangementet på byens rådhus. Men Yahya Hassan har ifølge kommunen insisteret på at besøge Vollsmose.

I mandags blev digteren overfaldet på Københavns Hovedbanegård, og i onsdags måtte han bære skudsikker vest, da han ankom til et arrangement i Politikens Hus.

Den 18-årige digter, der har palæstinensisk baggrund, trådte for alvor ind i rampelyset, da han i oktober udgav digtsamlingen Yahya Hassan, hvor han stiller islam og sin familie i et kritisk lys.

/ritzau/

FacebookTwitter