Politiet griber ind mod anti-nazi-demo

Demonstranter vil forhindre nazist i at tale hos VU i København. Politiet griber ind med peberspray og stave.

(Foto: Mikkel Skovsgaard © DR)

Politiet valgte tirsdag aften at gribe ind over for en gruppe demonstranter i Nørre Voldgade i København. Betjentene trak stave og brugte peberspray.

Demonstranterne protesterede mod den højreekstreme Daniel Carlsen, som var inviteret til debat i Venstres Ungdoms lokaler.

- Der har været noget uro dernede. Det er overstået nu, og mødet er sluttet klokken 21, siger Københavns Politis vagtchef Michael Poulsen til Ritzau.

Meldinger om pepperspray

Flere medier beretter om, at politiet valgte at trække stavene for at få demonstranterne til at makke ret, og at der er også blev anvendt peberspray.

- Jeg har ikke talt med delingsføreren endnu, så det kan jeg hverken be- eller afkræfte, siger Michael Poulsen.

Demonstranterne protesterede imod, at den 21-årige nynazist og holocaustbenægter Daniel Carlsen var inviteret til debat hos VU København.

Politiet forberedt

- Vi var forberedt på, at der kunne opstå ballade, så vi var til stede, fortæller Michael Poulsen.

Mandag blev demonstrationen annonceret i det såkaldt antifascistiske miljø i København via en kæde-sms under parolen "Ingen platform for nazisme!".

René Karpantschof, der forsker i politisk ekstremisme, har tidligere tirsdag fortalt til den venstreorienterede netavis Modkraft, at arrangementet hos VU er usædvanligt.

- Før i tiden ville det være umuligt for nazister at gennemføre et møde midt i København. At de tør gøre dette, skyldes formentlig, at det venstreradikale miljø fremstår handlingslammet, siger Rene Karpantschof til Modkraft.

- Hvis det lykkes at holde mødet, vil det være en sejr for nazisterne, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter