Politiet har anholdt 39 personer - flere for drabsforsøg

Flere politikredse har torsdag koordineret en aktion mod bander og rockere på hele Sjælland. Flere personer fra forskellige grupperinger er anholdt.

(Foto: Claus Buhr © DR)

Politiet har i forbindelse med en stor bandeaktion på Sjælland anholdt 39 personer - flere af dem er anholdt for drabsforsøg.

Politiet har ransaget 64 adresser, hvor de har beslaglagt våben, narkotika og 600.000 kroner. Flere af de anholdte personer har tilknytning til forskellige rocker- og bandegrupperinger - blandt andet Bandidos, Loyal to Familia og Værebros Hårde Kerne.

- Vi har ikke kun ramt en enkelt del af bandemiljøet men vi rammer dem bredt, siger Kim Kliver på et pressemøde foran Københavns Politigård torsdag eftermiddag.

Drabsforsøg i marts

Otte personer sættes i forbindelse med et drabsforsøg i Herlev den 8. marts, hvor en 21-årig mand blev skudt.

- Vi har otte, og vi vil fremstille en seks til syv stykker af dem. Det er både fra VHK (Værebros Hårde Kerne red.) og LTF (Loyal to Familia red.), oplyser vicepolitiinspektør Carsten Jansson, Københavns Vestegns Politi på pressemødet.

Flere sigtes for hashhandel ud af vindue

Politiet har i forbindelse med den store bandeaktion anholdt to personer, som sigtes for at handle med hash ud ad et vindue i Skovlunde.

I forvejen sidder 10 personer med tilknytning til banden Loyal to Familia varetægtsfængslet i forbindelse med hashhandel ud af et vindue i stueetagen i boligbegyggelsen Blokhaven i Skovlunde.

Mandag kunne DR Nyheder fortælle, at trods anholdelser, fortsatte salget ud af vinduet i Skolunde. Politiet anholdt tirsdag en mand for hashhandel, og nu er yderligere to personer altså anholdt.

- Vi har igen været i Skovlunde, for der har været fornyet salg. De vil blive sigtet for, at de er en del af organiseret handel med hash, siger Kim Kliver fra Task Force Øst.

Kan ikke give garanti

De fremstilles i grundlovsforhør torsdag, oplyser politiinspektør Kim Kliver fra bandeenheden Task Force Øst.

- Nu har vi endnu engang vist, at vi har slået til mod personer. Det gør, at nogen bliver fremstillet i morgen, og hvis der er nogen der er usikre på, om vi er fokuseret fremover, gør de uklogt i det, siger Kim Kliver fra bandeenheden Task Force Øst.

Men gør I nok, når kriminaliteten bliver ved?

- Vi gør alt, hvad vi kan for at få det til at holde op. Der bliver færre og færre af dem (bandemedlemmerne red.), men jeg kan ikke give nogen garanti for, at der ikke kommer nye skyderier, siger Kim Kliver og fortsætter:

- Vi må ikke være så naive, for der findes stadig flere våben. Det er vigtigt, at andre end os gør noget for at forklare dem, at det er skidt for dem, og deres familier at de bliver ved.