Politiet har anholdt 39 under bandeaktion: Storbande er svækket

Københavns Vestegns Politi oplyser på et pressemøde, at politiet har anholdt 39 i alt, og at de har beslaglagt flere våben - blandt andet to maskinpistoler.

Politiet holder pressemøde i Albertslund om bandeaktionen torsdag morgen (© DR)

Under en stor bandeaktion torsdag morgen på Københavns vestegn beslaglagde politiet to maskinpistoler, tre pistoler samt både penge, flere pas, guld og narkotika. I alt 39 personer er blevet anholdt. Det fortæller Københavns Vestegns Politi og politiets særlige bandeenhed på et pressemøde torsdag eftermiddag.

Det er primært personer med tilknytning til banderne VHK og banden Loyal to Familia, som politiet er gået efter. Ni personer med tilknytning til banden Loyal to Familia er nu sigtet for omfattende hash-handel.

- Det er centrale medlemmer. Der er ledende medlemmer af LTF, sagde Kim Kliver, leder af Task Force Øst, på pressemødet.

LTF er svækket væsentligt

Hvis de bliver fængslet, som politiet forventer, mener Kim Kliver, at LTF er svækket væsentligt.

- Med dagens anholdelser er minimum 25 medlemmer af Loyal to Familia bag tremmer, og det er en tredjedel af de personer, som politiet mener, udgør gruppen, sagde Kim Kliver.

LTF-bandemedlemmer foran retten tirsdag (© DR)

LTF er en forholdsvis ny bande i København, der blev dannet i det sene efterår 2012. Banden ligger i åben konflikt med en bande fra Værebro, Værebros Hårde Kerne. Og netop denne bande står bag flere af de overfald og de to drab, der har fundet sted i forbindelse med bandekonflikten i 2013, mener politiet. Derfor er anholdelserne torsdag morgen en succes, siger Kim Kliver.

- Vi har haft en rigtig god dag. Der er minimum 11 personer, der vil blive fremstillet i morgen, og det ser vi frem til at høre, hvad retten finder ud af, siger han.

Aktionen kommer i kølvandet på en aktion tirsdag morgen, hvor politiet anholdt 15 personer, og 10 blev varetægtsfængslet for blandt andet drabsforsøg, grov vold, røveri og afpresning. Her fik politiet også varetægtsfængslet toneangivne medlemmer fra LTF, lød det fra Københavns Politi tirsdag eftermiddag. Blandt andet en 26-årig mand, der af både politiet og flere i miljøet betragtes som LTF's leder.

En er allerede varetægtsfængslet

Blandt de anholdte er i øvrigt en mand fra Skovlunde, som sigtes for et drabsforsøg begået i København. Han er udleveret til Københavns Politi og er allerede torsdag blevet varetægtsfængslet. Han er medlem af LTF, siger Københavns Politi, og han sigtet for drabsforsøg i forbindelse med et overfald i fabruar på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter..

Politiet mener at have afsløret flere mænd fra banden Loyal to Familia i at stå bag organiseret salg af hash. Og det vil flere af dem blive sigtet for. Selve efterforskningen har den såkaldte Task Force Øst stået for.

Under aktionen ransagede politiet 40 adresser i Skovlunde, Høje Gladsaxe og værebro, hvor de fandt både våben og narkotika, guld og kontanter.

Fundet guld og smykker

Også medarbejdere fra skattevæsenet har deltaget i aktionen, og Skat har beslaglagt en Audi, oplyser politiet.

- Det er et gennemprøvet princip og SKAT er en god samarbejdspartner. Vi har også fundet guld og smykker for eksempel, siger Kim Kleever.

Grundlovsforhørene skal finde sted i Retten i Glostrup.