Politiet har fundet drengen under jorden

Efter 15 måneders søgen er det nu lykkedes politiet at finde den otteårige dreng under jorden.

Politiet har nu fundet den otteårige dreng og hans far, der har skjult sig for myndighederne i 15 måneder. Billedet her er fra dagens aktion. (Foto: Ulrik Kongsgaard © DR Nyheder)

Politiet har her til formiddag fundet frem til den otteårige dreng og hans far, der i 15 måneder har skjult sig for myndighederne.

Det bekræfter Københavns Politi over for DR Nyheder.

Politiet fandt frem til de to efterlyste fredag formiddag, og et stort opbud af både politi, ambulance og brandvæsen er nu på adressen.

Både faren, drengen og moren er fortsat i den lejlighed, som er et af de steder, de har holdt sig skjult.

- Vi forsøger via dialog at tale med forældrene, så barnet kan blive overleveret til de sociale myndigheder, siger politikommissær James Keiwe fra Københavns Politi til DR Nyheder.

Ifølge politiet har DR's omtale af sagen været medvirkende til, at man har fundet frem til familien i dag.

Mistillid til systemet

Faren til drengen valgte sammen med moren, at han skulle gå under jorden med deres søn tilbage i juni 2012. Det skete som konsekvens af, at Lolland Kommune havde besluttet, at drengen skulle tvangsfjernes.

Forældrene føler ikke, at Lolland Kommune havde givet dem en retfærdig behandling. For eksempel er de kritiske over for, at farens forældreevne ikke var blevet undersøgt.

Afgørelsen om, at drengen skulle anbringes, har derfor været anket til både Ankestyrelsen, byretten og landsretten. I alle tre retsinstanser er afgørelsen blevet stadfæstet.

Facebook
Twitter