Politiet har givet 102 bilister klip i kortet efter mobil-brug bag rattet: Vi prioriterer det uopmærksom kørsel højt

Politiet gør status efter første døgn med skærpet straf for at bruge håndholdt mobil under kørslen.

Denne bilist ville i dag kunne se frem til et klip i kørekortet. (Foto: DADO RUVIC © Scanpix)

Godt et døgn efter, der er blevet skruet op for straffen for at sidde med mobilen i hånden under kørsel, har 102 bilister fået et klip i kortet.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, der tæller antallet af klip givet fra i går klokken 00.01 frem til i dag klokken 12.30.

De fleste klip er blevet givet hos Københavns Politi - her har 25 bilister nu ét klip mindre på kortet. I Sydøstjylland har politiet også haft travlt med at give bøder og uddele klip - her er antallet af klip på et døgn nået op på 13 styk. Lige i hælene kommer Østjyllands Politi med 12 klip og Københavns Vestegns Politi med 11 klip.

I Rigspolitiets nationale færdselscenter er politiassistent Christian Berthelsen ikke overrasket over det antal klip, der er blevet givet for ulovlig brug af mobiltelefon bag rattet. Men han mener umiddelbart, at tallet er lidt højere end for et normalt døgn.

- Men det skyldes også, at politikredsene har haft stort fokus på det her område. Det er ikke noget, vi har opfordret til fra Rigspolitiets side – det er noget, kredsene selv har sørget for.

Leder af færdselspolitiet i Østjyllands Politi, Amrik Singh Chadha, fortæller dog, at man ikke har gjort noget særligt for at fange mobil-synderne i det østjyske.

- Det er ikke stramningen af lovgivningen, der gør, at vi sætter ind overfor det her. Vi har altid prioriteret indsatser mod uopmærksomhed i trafikken.

Stor synder

Ifølge Amrik Singh Chadha er netop brugen af mobil under kørsel en stor synder i forhold til de færdselsuheld, der sker i området.

- Vi har været inde og gennemse alle dødsulykker, og der må vi bare konstatere, at uopmærksomhed fylder rigtigt meget – enten som værende hele årsagen eller i hvert fald en delvis årsag til uheldet. Så vi prioriterer det her område rigtigt højt.

At dømme ud fra Rigspolitiets tal, så er det i Nordjylland og på Bornholm, de mest lovlydige bilister skal findes. Begge steder har politiet kunnet nøjes med at give to klip i kortet til bilister, der har brugt telefonen under kørsel.

Indtil i går var straffen for at bruge håndholdt mobil en bødestraf på 1.500 kroner og en afgift på 500 kroner til Offerfonden, der blandt andet hjælper trafikofre. Med den skærpede straf tilføjes et klip i kørekortet.

Test din viden: Hvad må du, når du kører bil

Facebook
Twitter