Politiet har undersøgt 40 knive efter drab på gravide Louise

Et halvt år efter at 32-årige Louise Borglit blev knivdræbt i Herlev, er politiet fortsat på bar bund i sagen.

Det er stadig ikke lykkes for politiet at finde hverken drabsvåben, motiv eller gerningsmand bag drabet på Louise Borglit. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

4. november 2016 var Louise Borglit efter aftensmad ude at gå en tur med sin søsters hund i Elverparken i Herlev.

Klokken 19.15 samme aften blev kvinden, der var gravid i syvende måned, fundet dræbt. Hun var stukket flere gange med kniv.

Torsdag er det et halvt år siden, at 32-årige Louise Borglit mistede livet, og politiet er så godt som på bar bund i jagten på gerningsmanden.

Det fortæller Ole Nielsen, der er politikommissær og efterforskningsleder ved Københavns Vestegns Politi.

- Vi har desværre ikke fundet gerningsmanden. Det er klart, at vi stadig undersøger de henvendelser, vi får. En masse sten er vendt, men det har indtil videre ikke givet os noget, siger han.

Fået flere tip

Drabssagen har været præget af mangel på beviser og gennembrud. Blandt andet har politiet endevendt området omkring gerningsstedet for at finde gerningsvåbnet.

- Borgere har været gode til at ringe til os, hvis de har fundet en kniv, der kunne have forbindelse til sagen, siger Ole Nielsen.

Men på trods af, at politiet har undersøgt mere end 40 forskellige knive, er det stadig ikke lykkes at finde gerningsvåbnet.

Her et halvt år efter drabet er politiet heller ikke blevet klogere på, hvilket motiv der ligger bag drabet på den gravide kvinde.

Ole Nielsen fortæller, at politiet stadig modtager henvendelser i sagen. Han tilføjer, at antallet er dalet.

Men han opfordrer borgere til at kontakte politiet - selv med det mindste tip.

- Det kan være, at man har gået og tænkt over et eller andet. Det behøver ikke at være noget stort, for det er politiets opgave at sortere i henvendelserne.

Efterforskningsarbejdet har også fået politiet til at kigge mod udlandet, hvor der har været drabssager, der har lignet denne. Men heller ikke det er der kommet noget ud af.

Der er en dusør på knap 80.000 kroner, hvis man har oplysninger, der kan føre politiet på sporet af gerningsmanden.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 114.

/ritzau/

FacebookTwitter