Politiet i tænkeboks efter ny kamera-nedrivning: Overvejer droner over Christiania

Københavns Politi overvejer næste træk i kampen mod pusherne på Christiania. Men det bliver formentlig ikke nye kameraer.

Få timer efter at politiet havde hængt overvågningskameraer op på husgavlene flere steder i Pusher street på Christiania blev kameraerne revet ned. (Foto: © Martin sylvest, Scanpix)

Overvågningskameraerne i Pusher Street på Christiania blev hængende lidt længere tid, end de gjorde i går.

Men ned kom de. Ved 14-tiden var der ikke længere kameraovervågning i Pusher Street.

Og det kommer der formentlig ikke igen i morgen, siger lederens af Københavns Politis Taskforce Pusher Street, Dannie Rise. I hvert fald ikke på samme måde.

- Nu har vi prøvet med de synlige overvågningskameraer to dage i træk, og vi plejer jo ikke at sige, hvad vi planlægger. Men jeg tror ikke, at der sidder nye overvågningskameraer i morgen, siger han.

Politiet satte to nye overvågningskameraer op i morges, efter ukendte gerningsmænd havde pillet de kameraer, der kom op i går, ned.

Det blev registreret og kommenteret af en gruppe christianitter, der absolut ikke er tilfredse med at blive overvåget.

- Jeg er helt med på, at beboerne har en holdning til overvågningen, men jeg så egentlig gerne, at de holdt sig udenfor. Vi gør det for deres skyld og for at presse pusherne ud, og vi har sagt, at der er tale om en midlertidig løsning, siger Dannie Rise.

Mindre hash på fristaden

Kort efter nedrivningen af de seneste kameraer begyndte hashhandlen ifølge Ritzaus reporter på Christiania igen.

Men det er ifølge Dannie Rise i mindre omfang, end det var, inden christianitterne i begyndelsen af september rev hashboderne ned.

- Vi har lavet razziaer i de fire første dage af ugen, og der fandt vi væsentligt mindre end ved lignende razziaer tidligere. Så det virker til, at vi er ved at være i bund, siger Rise.

Han og resten af Taskforce Pusher Street overvejer nu, hvad næste skridt bliver.

- Der er et hav af tekniske muligheder, blandt andet droner, siger Dannie Rise.

En ting er dog sikkert.

- Vi patruljerer derude, og jeg kan love, at vi også kommer forbi i morgen.