Politiet indfører massiv visitationszone ved Nørrebro og omegn efter knivdrab

Af frygt for en voldelig konflikt på Nørrebro, har politiet nu tilladelse til at visitere tilfældige på gaden.

Visitationszonen gælder stort set hele Nørrebro. (© Københavns Politi)

To kriminelle banders konflikt på Nørrebro får nu Københavns Politi til at indføre en visitationszone i bydelen og omegn.

Det sker for at forhindre, at de to grupperinger kommer i åben, voldelig konflikt med hinanden, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Visitationszonen gælder indtil 27. maj klokken 12.00.

Zonen er oprettet som direkte konsekvens af drabet på en 19-årig ung mand med relation til det kriminelle indvandrer-miljø på Nørrebro.

Bandemedlemmer allerede taget med våben

Politiet har en teori om, at nogen i miljøet vil begå voldelige angreb efter drabet, og politiet har allerede truffet medlemmer fra det konkrete kriminelle miljø, som har båret knive og skydevåben.

'De seneste døgns hændelser bekræfter politiets opfattelse af, at der er forøget risiko for voldelige konfrontationer, hvor våben anvendes, og som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd', skriver politiet i pressemeddelelsen.

Tidligere har politiet haft gode erfaringer med det særlige tiltag uden videre at kunne stoppe folk på gaden og kropsvisitere dem, forklarer ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, i pressemeddelelsen.

- Straffen for f.eks. at bære et skarpladt skydevåben er ganske hård, og vi håber at udsigten til at skulle tilbringe ganske lang tid i fængsel vil få dem til at tænke sig om en ekstra gang. Det er vores vurdering, at vi når vi ved tidligere tilfælde af lignende situationer har indført visitationszoner, har opnået en god effekt derved, siger han.

Afleveret med knivstik på Riget

Den 19-årige blev tirsdag afleveret af ukendte mænd foran Rigshospitalet med livstruende knivstik.

Han døde senere samme aften af sine kvæstelser. Han blev stukket ned på Guldbergsgade.

DR Nyheder har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Københavns Politi, men politiet ønsker ikke at stille op til interview om drabssagen.

Visitationszonen dækker stort set hele Nørrebro og dele af Nordvest og gælder for områderne omkring Ågade, Bispebuen, Borups Alle, Frederikssundsvej, Mørkhøjvej. Og fra kredsgrænsen til Hillerødmotorvejen.

Ligeledes fra Mosesvinget, Bispebjerg Torv, Tagensvej, Sortedams Dossering, Peblinge Dossering og Åboulevarden.