Tema Scandinavian Star-ulykken

Politiet indkalder Scandinavian Star-skibsinspektør til afhøring

Dansk politi indkalder Scandinavian Star-skibsinspektør til afhøring.

Flemming Thue Jensen har tidligere afvist, at lade sig afhøre af politiet, fordi han ikke stoler på den norske efterforskningsleder. (Foto: Pedersen © Scanpix)

Københavns Politi indkalder nu den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen til afhøring i retten om Scandinavian Star-katastrofen.

Det bekræfter anklagemyndigheden ved Københavns Politi over for DR Nyheder.

- Vi gør det, fordi vi har fået en henvendelse fra den norske anklagemyndighed, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Scandinavian Star-ulykken

Natten til den 7. april 1990 udbrød der brand ombord på færgen Scandinavian Star, der sejlede mellem Oslo og Frederikshavn. 159 mennesker omkom. Siden da har der været debat om, hvem der stod bag branden.

Gå til tema

Flemming Thue Jensen kom i slutningen af februar med nye oplysninger i sagen om branden på Scandinavian Star, der kostede 159 mennesker livet.

Her pegede han på, at det efter hans overbevisning var to af besætningsmedlemmerne, som stod bag branden, som politiet først mente, at en passager stod bag. I dag kender politiet ikke gerningsmanden.

Den såkaldte indenretlige afhøring kommer til at ske den 16. marts i Københavns Byret.

- Jeg kan allerede nu sige, at vi kommer til at fremsætte begæring om, at afhøringen kommer til at ske bag lukkede døre, siger Jakob Buch-Jepsen.

Han fortæller også, at Flemming Thue Jensen har fået at vide, at han skal møde i retten.

Frem til nu, har skibsinspektøren afvist at lade sig afhøre af politiet, fordi han ikke har tillid til efterforskningslederen i Norge.

Københavns Politi indkalder nu den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen til afhøring i retten om Scandinavian Star-katastrofen.

Opslået af DR Nyheder på 4. marts 2016