Politiet kan ikke tiltrække nydanskere

Politiet har store problemer med at knække kurven når det gælder om at tiltrække unge danskere med ikke-vestlig baggrund

(Foto: Mikkel Skovsgaard © DR)

I årevis har politiet forsøgt at få korpset til at afspejle resten af befolkningen når det for eksempel gælder antallet af kvinder og folk med ikke-vestlig baggrund. Men hvor det går ganske godt med at tiltrække kvinder, så volder det stadig kvaler at tiltrække de unge med ikke vestlig baggrund.

Det er ikke godt nok, siger chefen for Politiets rekruttering Kaj Verner Larsen. Og det, der ikke er godt nok, er politiets evne til at lokke flere unge med ikke-vestlig baggrund til at søge en karriere i politiet. I år udgør folk med ikke vestlig baggrund kun 3.4 procent af alle 556 ansatte.

Folk med ikke vestlig baggrund udgør ca. 6 procent af den danske befolkning, mens de i politikorpset kun udgør godt 1 procent eller ca 120 personer. Så politiet vil gerne gøre det bedre og man har forsøgt sig med at give en bonus til ansatte, der havde held til at få en ven ind i korpset, og man har haft en mentorordning, hvor unge, der gerne ville ind i politiet kunne få hjælp af en politimand til at klare optagelsesprøven.

De kampagner er gået godt, men så snart de stopper flader antallet af ansøgere og nyansatte med det samme.

- Det er et langt sejt træk, siger chefen for Politiets rekruttering Kaj Verner Larsen.

Peter Hansen, der er forsker og tidligere har udgivet rapporten Nydanskere i militær og politi mener også at politiet skal gøre noget mere for at vise de unge, at - det hele ikke handler om blå blink og action, men at man også kan opnå en karriere i politiet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter