Politiet kræver mindre muskelmasse hos nye elever

Adgangskravene justeres på politiuddannelsen. Større fokus på efterforskning og sagsbehandling.

Rigspolitiet har besluttet at udvide politiets basisuddannelse med samlet set fire måneder. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Hvis du gerne vil ind på politiskolen, kan det fremover lade sig gøre uden at løbe helt så hurtigt og løfte helt så tunge vægte.

For politiet vil gerne have flere til at søge ind hos dem, og derfor

lemper
de nu på de fysiske krav til optagelsesprøven.

For eksempel ændres kravet til at kunne tilbagelægge 2.400 meter løb fra 13 minutter til 13 minutter og 30 sekunder for kvinder og fra 11 minutter og 30 sekunder til 12 minutter for mænd.

Det fortæller HR-direktør i

Rigspolitiet
, Ina Eliasen.

- Vi har valgt at gøre det nemmere at komme ind, og så til gengæld stille nogle større krav, mens de er os hos. Når vi gør det, får vi nogen flere at vælge mellem. For der er få unge, og vi kæmper alle sammen om de bedste, siger hun.

Selvom de fysiske krav til ansøgerne bliver

lempet
, understreger hun, at de fysiske optagelseskrav stadig er de hårdeste i
Norden
.

Forlænger uddannelsen

Samtidig med, at de fysiske krav bliver ændret, står selve uddannelsen til at blive forlænget med fire måneder. Fremover vil det tage to år og fire måneder at blive politibetjent.

- Vi kommer til at have mere fokus på sagsbehandling, efterforskning og det borgervendte arbejde. Vi kan se, at det er de ting, som betjentene beskæftiger sig mere og mere med. Så vi

justerer
uddannelsen efter den virkelighed, vi er i, forklarer Ina Eliasen.

Uddannelsen vil stadig løbe over tre semestre, hvor de første to semestre hver bliver forlænget til 11 måneder, og det sidste semester bliver forkortet til seks måneder.

Hidtil har hvert af uddannelsens tre semestre varet otte måneder.

Politiforbundet: Vi er meget tilfredse

Formanden for

Politiforbundet
, Claus Oxfeldt, har kun ros til overs for de nye justeringer af politiuddannelsen.

- Der har været noget kritik af, at de nyuddannede ikke har været klædt godt nok på i forhold til rapportskrivning og efterforskning, og det håber vi, at de nye ændringer kan lave om på, siger han.

Og han er ikke bange for, at vi fremover kommer til at have betjente, som er i dårligere fysisk form.

- Tværtimod. Nu får vi mulighed for at træne dem op i den form, og det er jo ganske få justeringer. Kravene bliver, som de var før 2012, fortæller han.

Det ændrede uddannelsesforløb vil blive implementeret i løbet af sommer og efterår 2018.

Facebook
Twitter