Politiet laver stor aktion mod sjællandske bander

Flere end 20 adresser bliver ransaget torsdag morgen som led i politiets aktion indsats mod bandekriminalitet.

Politiet er gået på jagt efter våben i det blandt andet det sjællandske bandemiljø og har torsdag morgen klokken syv indledt en ransagning på 20 adresser på Sjælland. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der koordinerer aktionen.

Sidste nyt er, at der i forbindelse med torsdagens store bandeaktion er blevet anholdt fem personer på Lolland. De er sigtet for overtrædelse af våbenloven. To desuden for grov vold, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Slår til på flere adresser

Aktionen er en del af den samlede sjællandske indsats på bandeområdet.

Rundt om på Sjælland ransager politiet lige nu tilholdssteder og adresser, som politiet sætter i forbindelse med bandeaktiviteter generelt - mere specifikt den aktuelle konflikt mellem lokale bandegrupperinger i Køge-området.

På udkig efter ulovlige våben

Ved ransagningerne går politiet primært efter ulovlige våben, siger politiinspektør Christen Østergaard.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at kriminelle skaber utryghed for borgerne ved at gå bevæbnede rundt. Med dagens aktion går vi efter dem, som bærer eller opbevarer våben, og det er vores klare mål, at få så mange ulovlige våben som muligt ud af cirkulation.

Politiets efterforskninger og indførelsen af blandt andet visitationszoner har afdækket, at der stadig er en del ulovlige våben i omløb. Våben, der bæres af kriminelle eller ligger gemt for at kunne blive taget frem senere.

/ritzau/