Politiet lukkede Storebæltsbroen: Fokuser på vejen og ikke ulykken

40 bilister har fået bøder for at bruge mobiltelefonen til at tage billeder af ulykkessted.

Politiet er træt af nysgerrige bilister, der skaber kiggekøer og ikke fokuserer på egen kørsel. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

I alt 40 bilister har fået en hilsen og et bødeforlæg med på vejen for at bruge telefonen til at tage billeder af ulykkesstedet på Storebæltsbroen, hvor seks personer i morges mistede livet. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Samme nysgerrighed var med til at danne kiggekøer, og det fik politiet til at lukke for al biltrafik i vestgående retning tidligere i dag.

30 minutter senere - klokken 16.30 - blev den åbnet igen, men det skete med en klar formaning til alle bilisterne på broen.

Sydsjællands Politi skrev på Twitter, at man var klar til at lukke broen med det samme i 30 minutter, hvis der igen skulle opstå kiggekøer ved ulykkesstedet på skinnerne, der løber langs de vestgående vejbaner.

Fra den anden side af Storebælt sendte Sydjyllands Politi ved samme lejlighed en klar opfordring til alle bilister om at holde øjnene på vejen.

Endnu har det dog kun været nødvendigt at lukke broen i retning mod Fyn.

Storebælt, der driver broen, opfordrer på Twitter ligeledes til at alle holder hænderne på rattet og øjnene på vejen, når de passerer.

Et tog på vej til København blev i morges ramt af gods fra et godstog, og seks mennesker mistede livet i ulykken, der har lammet trafikken over Storebælt det meste af dagen. 16 personer blev såret i ulykken, men de er alle uden for livsfare, oplyste politiet tidligere i dag.