Politiet lukker 11 rockerborge

Politiet har lukket 11 tilholdssteder for forskellige rockerbander rundt om på Sjælland og Lolland-Falster.

Satudarahs klubhus i Maribo har været lukket siden 6. oktober, og lukningen er forlænget med yderligere 14 dage. Ti andre opholdssteder for rockere er også lukket. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Politiet har besluttet at lukke 11 tilholdssteder for forskellige rockerbander rundt om på Sjælland og Lolland-Falster, lyder det i en pressemeddelelse.

Der er tale om Satudarah MC og Bandidos MC's klubhuse, oplyser Københavns Politi.

Efterforskning har vist, at der er en konflikt mellem Satudarah MC og Bandidos MC, herunder flere af deres støttegrupper.

Konflikten er især eskaleret efter et større slagsmål mellem de to grupper ved et boksestævne i Herlev den 27. oktober.

Siden har det ført til flere alvorlige angreb og voldelige hændelser mellem de to grupper.

Rockerborgene er lukket fra kl. 12 i dag og de næste to uger.

Der er tale om rockerklubhuse i Maribo, Næstved, Holbæk, Køge, Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Helsingør, Hillerød, Frederiksværk og Stenløse.

Klubhusene ligger i flere politikredse.

Forsætlig påkørsel, skud og skarpladte våben

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er det alle de klubhuse, som Bandidos og Satudarah har på Sjælland, der nu er blevet lukket.

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi oplyser, at deres politikreds den seneste tid har oplevet uro med skudepisoder, forsætlige påkørsler, slagsmål og knivstikkeri.

- Vi har for eksempel for nylig haft et drabsforsøg i form af forsætlig påkørsel i Sakskøbing den 25. oktober, et skud mod et hus i Nørre-Alslev den 31. oktober, og senest har vi i nat anholdt og sigtet to medlemmer af Mongols med skarpladt våben. Så der er ingen tvivl om, at konflikterne i bandemiljøet er eskaleret i den seneste tid, udtaler Kim Kliver, politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der er ifølge ham tale om to forskellige konflikter med Satudarah og Bandidos på den ene side og Satudarah og Mongols på den anden side.

I både Maribo, Nykøbing Falster og Sakskøbing har der den seneste tid været visitationzoner, som nu er blevet forlænget til 17. november.

Rocker- og bandemedlemmer i Danmark

  • Per 1. november var der registreret 892 rockere i Danmark.

  • Derudover var 435 registreret som bandemedlemmer.

  • Kilde: Rigspolitiet

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter