Politiet lukker Enhedslisten-hjemmeside

Internetudbyder tvunget til at lukke kontroversiel hjemmeside, hvor Enhedslisten bragte appel for terrorbevægelse. Censur, siger partiets gruppeformand.

EL-gruppeformand Line Barfod kalder lukningen af hjemmesiden censur. (Foto: © DR, DR)

Politiet har lukket en hjemmeside, hvor Enhedslistens folketingsmedlemmer har bragt en appel fra den terrorsigtede bevægelse Foreningen Oprør.

I appellen opfordres til at indsamle penge til organisationer, der står på EU's og FN's lister over terrororganisationer og til at yde modstand mod EU's terrorlovgivning.

Enhedslisten har tidligere afvist en henstilling fra Københavns Politi om at fjerne hjemmesiden. Men i dag valgte politiet at henstille til, at internetudbyderen, enavn, lukkede siden. Og den henstilling har firmaet valgt at følge, ifølge teknisk administrator Jes Kasper Klittum:

- Vi er forpligtet til at følge en henstilling fra politiet om at fjerne noget, som de mener er ulovligt. Vi kan ikke blande os i politik, siger han.

Det er censur

Enhedslistens gruppeformand Line Barfod kalder lukningen "censur".

- Det er utroligt, at vi har en regering, som i disse dage har travlt med at forsvare ytringsfriheden samtidig med, at den har fået vedtaget en terrorlov som indskrænker ytringsfriheden, så man ikke engang må diskutere, hvilke politiske bevægelser man må støtte.

- Det er censur, at politiet nu får lukket vores hjemmeside, siger Line Barfod, som nu vil overveje, hvilke skridt partiet skal tage.