Politiet lukker motorvej med flygtninge til fods

Politiet har mandag aften fra klokken 20 lukket Sydmotorvejen over Lolland fra Sakskøbing til Rødby Havn.

Flere grupper af flygtninge og migranter går langs motorvejen, men den forreste af de grupper har nu forladt motorvejen og går i stedet på landevej 153.

Sydmotorvejen mellem afkørsel 46 og Rødby er blevet lukket, lyder det nu fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Lukningen sker af sikkerhedsmæssige hensyn til de mange flygtninge, der lige nu går langs motorvejen, oplyser politiet

- Som situationen har udviklet sig i Rødby hen over dagen, og mørket der nu nærmer sig, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop valgt at lukke Sydmotorvejen mellem afkørsel 46 og Rødby Havn med virkning fra klokken 20, skriver politiet i en pressemeddelelse her til aften.

Uvist hvor længe lukningen varer

Selvom politiet vil gøre, hvad de kan for at holde lukningen så kort som mulig, så er det endnu usikkert præcis hvor længe, bilisterne er forment gennemkørsel. Her kort før klokken 23 er det endnu ukendt, hvornår Sydmotorvejen åbnes igen.

Politiet opfordrer derfor rejsende, der har planer om at benyttes af motorvejen, om at finde alternative ruter.

https://twitter.com/SSJ_LFPoliti/status/640986832021401600

Den gruppe af flygtninge og migranter, der er nået længst mod nord, har forladt motorvejen for i stedet at gå på landevej 153. Her har politiet endnu ikke fået afspærret trafikken.

Offentligheden vil blive løbende opdateret om situationen.

Få søger asyl i Danmark

Mange af de flygtninge, der lige nu bevæger sig op af motorvejen til fods, er ankommet til Danmark i løbet af søndag aften og mandag - de fleste om bord på tog fra Tyskland.

Mandag aften fastslår Syd- og Sønderjyllands Politi samt Udlændingekontrolafdelingen i Maribo, at mindst 650 flygtninge og migranter har krydset Danmarks grænser siden søndag aften.

Men efter et orienteringsmøde her til aften i Statsministeriet vedrørende den nuværende flygtningesituation, så er tallet nærmere omkring 800. Det fortalte formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen til Ritzau.

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen agter langt de fleste dog ikke at søge asyl i Danmark, men derimod at fortsætte mod Sverige. Det sagde statsministeren på et pressemøde for kort tid siden.