Politiet mangler fortsat at identificere alle ofre for togulykke

Der er med 'stor sandsynlighed' ingen udenlandske statsborgere blandt de omkomne.

Toget fra ulykken holder tildækket i Nyborg efter togulykken på Storebæltsbroen. Havarikommissionen arbejder fortsat på at fastslå årsagen til ulykken. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Godt og vel halvandet døgn efter gårsdagens togulykke på Storebæltsbroen har politiet endnu ikke haft held med at identificere alle otte ofre.

Derfor fortsætter arbejdet med den endelige identifikation ved hjælp af blandt andet DNA og tandkort, da nogle af de døde har 'voldsomme læsioner', oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Politiet er rimeligt sikre på, hvem fire af ofrene er, og i løbet af torsdagen har politiet også fået en god formodning om, hvem de øvrige fire personer er ud fra de ejendele og andre spor, der er fundet i toget.

Identifikationen tager tid, men skriver Fyns Politi:

- Der bliver gjort alt, hvad der overhovedet er muligt for at få de omkomne endeligt identificeret så hurtigt som overhovedet muligt, så de pårørende kan få vished om, hvad der er sket med deres kære.

Politiet fortæller desuden, at man stort set kan konkludere, at alle ofre er danske statsborgere.

- Fordi politiet nu har en god formodning om, hvem de omkomne er, så kan politiet nu også med stor sandsynlighed konkludere, at der ikke er udenlandske statsborgere blandt de omkomne, skriver Fyns Politi.

Tre mænd og fem kvinder blev dræbt, da et lyntog med retning mod Sjælland i går morges ramte en tom lastvognstrailer fra et godstog, hvorfor lyntoget måtte bremse hårdt op.

De fleste af de omkomne befandt sig ifølge politiet til venstre i togets forreste del, der blev hårdest ramt.

16 personer blev endvidere kvæstet i ulykken, hvis endelige årsag fortsat bliver undersøgt af Havarikommissionen.