Politiet med løftet pegefinger til 'de hviie': Hold nu afstand

Corona-regler sætter en stopper for den helt store medaljefest for AGF-fans.

Af frygt for at scener som disse fra sidste weekend gentager sig i aften, har politiet oprettet fem steder i Aarhus, hvor AGF-fans maksimalt må være 100 personer ad gangen.

I aften bliver det afgjort, om AGF vinder sølv- eller bronzemedaljer, når Superliga-holdet møder Brøndby IF på hjemmebane.

Men den store medaljefest er aflyst på grund af corona-pandemien, og politiet holder nøje øje med, at de mange AGF-fans ikke stimler sammen i for store grupper på de aarhusianske gader og stræder.

Politiet har blandt andet oprettet fem såkaldte 'hot spots', som er områder, hvor fansene ikke må opholde sig mere end 100 personer ad gangen.

Og der bliver udskrevet bøder, såfremt fansene ikke makker ret. Ligesom politiet også kan vælge at indføre et decideret opholdsforbud på særlige steder i Aarhus.

Klar med bødeblokken

Da AGF mødte FCK i sidste weekend, gik festen lidt for meget amok, og fans holdt ikke den afstand, som corona-retningslinjerne foreskriver.

- Vi så sidst, at man var alt for mange sammen og alt for tæt. Det er vores løftede pegefinger til fansene om, at de skal tænke sig om, når de er sammen derude. Vi vil gerne forebygge, at rigtig mange mennesker forsamles, siger politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi.

- En bøde koster 2.500 kroner, men det er ikke vores ambition at dele så mange bøder ud som muligt, vores ambition er at forhindre smittespredningen, siger han.

På Butlerbar i Aarhus ærgrer det bartender Ann Sørensen, at fansene ikke kan fejre medaljerne på rette vis. Baren må kun have plads til 52 personer i aften, selvom der reelt er plads til mere end det dobbelte.

- Det er træls, og det er svært, men vi gør det, fordi vi passer på os selv og på hinanden og er nødt til at overholde retningslinjerne. Det er meget, meget ærgerligt, og vi er trætte af det og kede af det. Men det er sådan, det er, siger Ann Sørensen.

Når der nu er corona i samfundet, glæder det hende, at politiet står klar til at hjælpe med, at folk ikke forsamles i for store grupper.

- Det gør os mere trygge, fordi vi nemmere kan afvise folk og fortælle, at det ikke er noget, vi har bestemt. Det er nogle regler, vi skal følge, siger hun.

'Vi har ventet i 23 år på de medaljer', siger bartender og AGF-fan Ann Sørensen. Hun ærgrer sig over, at corona-pandemien begrænser mulighederne for at samles mange fans sammen.

Respektér, at det er en svær tid

AGF Fanclub har bevidst ikke arrangeret nogen officiel fejring, selvom en ordentlig fest havde været på sin plads. AGF har ikke vundet medaljer i 23 år.

- Det bliver svært at overholde for fansene, og jeg tror også, at politiet får rigeligt at se til, men jeg håber, at fansene har lært noget fra sidste søndag, hvor det gik lidt over gevind, siger fanklubbens næstformand, Anja Lili Beikes.

Fanklubben har i dag sendt en appel til fansene på Facebook:

- Det er fantastisk, at de hviiie endelig er tilbage i medaljerækkerne, men det sker i en tid, hvor vi er nødt til at passe på og respektere regler om antal af personer og afstand. Som fans kan vi stadig få en fed fest på stadion og rundt omkring i byen, men vi skal trods glædesrus og eventuel alkohol respektere den svære tid, vi lever i, lyder det i et opslag.