Politiet: Mistænkelig Volvo fik PET til at slå alarm

PET vurderede, at der var et angreb under opsejling, hvilket førte til den store politiaktion.

Der er ingen grund til som almindelig borger at være bekymret, chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi. (Foto: © Uffe Weng, Scanpix)

Det var en trussel mod specifikke personer, der var grund til den store politiaktion fredag.

Det fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov under et pressemøde på Politigården i København.

Det blev vurderet, at den svensk indregistrerede sorte Volvo V90, som politiet ledte efter i går, havde forbindelse til truslen mod personer.

- Volvoen opholdte sig i nærheden af og udviste en adfærd tæt på de truede, der antydede, at et angreb var i gang, siger Jørgen Bergen Skov.

Bilen stak herefter af i høj fart, hvorfor politiet valgte ikke at følge efter.

Da politiet fandt bilen på Sjælland, viste det sig dog, at personerne efter alt at dømme ikke havde forbindelse til den konkrete trussel.

To forskellige sager

Ifølge Jørgen Bergen Skov var personerne dog involveret i andre kriminelle forhold - hvilke ville han ikke fortælle under pressemødet.

- Vi har haft to personer anholdt, der nu er løsladt igen, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Politiet har derfor delt de to sager i to. PET fortsætter efterforskningen af truslen på menneskeliv, men har ikke noget at gøre med for eksempel politiaktionen i Espe på Fyn.

Jørgen Bergen Skov understregede under pressemødet igen, at der ikke er eller var grund til bekymring for borgerne.

- Der er ingen grund til som almindelig borger at være bekymret. Det er der ikke, og det har der ikke været, siger han og fortsætter.

- Dem, hvor der er fare på færde, de ved det, og det er der styr på nu.

Trykkede på den store knap

Politiet meldte fredag eftermiddag ud, at man ledte efter en svensk indregistreret Volvo V90, hvor der angiveligt skulle være tre personer i, der blev sat i forbindelse med 'alvorlig kriminalitet'.

Den store politiaktion betød, at store dele af de Danmarks største færdselsårer blev lammet. Borgere har siden fortalt, at de sad i kø i flere timer landet over - nogle i helt op til ni timer.

Om aftenen centrerede politiets aktion sig til Fyn og den lille landsby Espe, hvor de var talstærkt tilstede både med tungt bevæbnede betjente, hundepatruljer, droner og helikopter. Efterforskningen på Sydfyn fortsatte i dag.