Politiet mørklægger Yousee-sag efter anholdelse

51-årig anholdt skal afhøres i løbet af de næste timer, siger politiet.

Den 51-årige mand, der lidt over middag blev anholdt i forbindelse med det omfattende nedbrud hos Yousee nytårsaften, skal afhøres i løbet af de næste timer.

Først i morgen kan politiet sige, om manden skal fremstilles for retten eller ej.

- Hvor lang tid, det tager, kommer an på, hvor meget han selv vil medvirke til, og om han overhovedet vil medvirke til en afhøring, siger vicepolitidirektør Jens Møller Jensen, der er leder for Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.

- Vi må se, hvad aftenens og nattens arbejde bringer, tilføjer han.

Mørklægger sagen

Politiet vil dog hverken fortælle, om den anholdte er en ansat i TDC eller andre detaljer om anholdelsen.

- Jeg kan ikke sige mere overhovedet. Af hensyn til efterforskningen har vi valgt fuldstændig at mørklægge sagen, siger Jens Møller Jensen.

Politiet har i dag holdt møde med TDC, hvor de fik overdraget materialet fra den interne efterforskning, TDC selv har lavet.

At det er Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, der har anholdt manden, skyldes blot, at sager af mere speciel karakter, som eksempelvis hackersager og politiske sager, historisk set er placeret i den afdeling.

Den 51-åriges bopæl er blevet ransaget, og at der er blevet sikret forskelligt udstyr som nu skal igennem en teknisk undersøgelse. Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 193 om omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlæg.

TDC har tidligere i dag i en pressemeddelelse oplyst, at de har haft eksterne eksperter til at undersøge sagen.

- Efter en omfattende undersøgelse af sagen, herunder med involvering af eksterne eksperter, har vi nu et klart billede af, hvad der er sket. Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om Yousees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling. Vi har derfor overgivet sagen til politiet, og vi kan dermed ikke kommentere yderligere, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group.

Nedbruddet på Yousee's kabel-tv-signal, der kom kort før dronningens nytårstale, ramte godt en million tv-kunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter