Politiet narret af filmoptagelse

Optagelser til ny film snød hele Midt og Vestsjællands Politi, der satte hele styrken ind. Efterlysning blev sendt ud, inden politiet fandt ud af, at det hele var fiktion.

Politiet kan ikke vide alt. Derfor blev de snydt af en filmoptagelse, hvor en kvinde blev fiktivt kidnappet. (Foto: AP Graphics © AP Graphics)

Midt og Vestsjællands Politi satte alt mandskab til rådighed ind på at få en bortført kvinde fri. Problemet var bare, at kidnapningen var del af en filmoptagelse.

Ved Karlslunde var man i gang med optagelser til en film, men det vidste Midt og Vestsjællands Politi ikke noget om. Så da politiet via 112 modtog en anmeldelse om, at en kvinde var blevet kidnappet fra en parkerinsgplads i en blå bil, blev der handlet hurtigt.

Himmel og jord i bevægelse

- Vi satte himmel og jord i bevægelse. Vi informerede Storebæltsbroen og satte alt til rådighed stående mandskab ind, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til dr.dk/nyheder.

Han glæder sig selvfølgelig over, at ingen er kommet til skade, men helt glad er han alligevel ikke.

Ville godt have vidst det

- Vi er ærgerlige over, at vi ikke havde fået at vide, at der var optagelser i gang, så vi ikke havde sat så meget ind på sagen, siger Carsten Andersen:

- Men når vi får sådan en meddelelse reagerer vi voldsomt. eller ville vi ikke være vores penge værd.

Selv DR lod sig narre af den fiktive kidnapning. Nummerpladen var allerede sendt ud på nettet for at hjælpe politiet med en eftersøgningen, men kort efter kom så kontrameldingen.

Patrulje stoppede "kidnapper"

Politiet havde fået fat i filmholdet, der havde fingeret kidnapningen. Ikke for at genere politiet, men fordi det var en del af handlingen i filmen.

- En patrulje stoppede dem og fik sig en snak med dem. Og de taler stadig sammen, siger Carsten Andersen til dr.dk/nyheder.

Da fiktion endnu var virkelighed lød efterlysningen, at en det var en engelsk indregistreret sportsvogn med tre personer i. Og, kan man tilføje, åbenbart skuespillere.

Facebook
Twitter