Politiet nedprioriterer indbrud

Politiets budget er så stramt, at det er strengt nødvendig at prioritere, og det betyder, at indsatsen ved indbrud og tyveri bliver nedprioriteret. I stedet bliver langt de fleste af politiets midler og mandskabstimer brugt på efterforskning af vold og anden kriminalitet mod mennesker.

Politiets budget er så stramt, at det er strengt nødvendig atprioritere, og det betyder, at indsatsen ved indbrud og tyveribliver nedprioriteret. I stedet bliver langt de fleste af politietsmidler og mandskabstimer brugt på efterforskning af vold og andenkriminalitet mod mennesker. Det skriver Politiken.

Som den første politikreds har Frederiksberg Politi systematiskopgjort, hvor mange timer, den bruger i gennemsnit på alle typersager. Her fremgår det, at politiet bruger seks timer på et indbrudeller tyveri og 24 timer på en voldssag.

Frode Olsen, kriminalinspektør i Frederiksberg Politi, siger, atder i "gamle dage" var flere politifolk til rådighed og længere tidtil at efterforske sagerne, der i mellemtiden er vokset betydeligti antal.

Samtidig siger han, at det er et helt bevidst valg, atvoldskriminalitet i dag prioriteres langt højere end indbrud.

Chefen for Rigspolitiet, Torsten Hesselbjerg, sigerkonstaterende til avisen:

- Sådan er det, og det er der ingen, der sætter spørgsmålstegnved.

I stedet for efterforskning af tyverierne forsøger politiet atsatse på forebyggende aktioner, såsom at holde et vågent øje medpotentielle indbrudstyve og forsøge at få dem varetægtsfængslet,straks de forsøger sig med ulovlig berigelseskriminalitet.

I årets første tre måneder er der i alt anmeldt 27.094 indbrudog 43.720 tyverier.