Politiet om dagens bandeaktion: Den første og største under konflikten

11 personer med relation til en bande fra Indre Nørrebro fremstilles i morgen i grundlovsforhør, oplyser politiet.

Politiet har i dag gennemført den første og største aktion i bandekonflikten, som har sat sit præg på både København og Aarhus det seneste halve år.

Det oplyser politiinspektør Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst på et pressemøde.

I forbindelse med aktionen har politiet anholdt 16 personer med relation til en bande fra Indre Nørrebro i København.

I morgen bliver 11 af de 16 personer fremstillet i grundlovsforhør - blandt andet sigtet for alvorlig personfarlig kriminalitet, bedrageri og berigelseskriminalitet, fortæller Flemming Madsen.

Hvad politiet konkret har på de anholdte, ønsker politiinspektøren ikke at oplyse, fordi politiet i morgen vil anmode om lukkede døre ved de forskellige grundlovsforhør.

Derfor vil politiinspektøren heller ikke svare på, om nogen af de anholdte mistænkes for at have begået de tre drab, som bandekonflikten har ført med sig.

- Der har været en del skyderier, voldelige overfald, drabsforsøg og desværre også tre drab. Det er nogle af disse sager, hvor den bagudrettede efterforskning har afdækket, synes vi, hvem der er gerningsmændene, og det er dem, vi ville have fat i, siger Flemming Madsen.

Vil ikke sige navnet på banden

Politiet vil ikke oplyse, hvilken konkret bande der er tale om fra Indre Nørrebro, men banden Loyal to Familia (LTF) med omkring 225 medlemmer udspringer fra Indre Nørrebro i København.

Banden har siden foråret forsøgt at få fodfæste flere steder i landet - heriblandt i Aarhus.

Samtidig har banden det seneste halve år ligget i konflikt med en bande fra Ydre Nørrebro i København, som har ført til en lang række skyderier henover sommeren og efteråret.

Tre personer har i den forbindelse mistet livet i konflikten. Den seneste måned har der ikke været nogen skyderier, og der har været forlydender om, at parterne havde indgået en aftale om ikke at skyde mere.

Over 30 ransagninger

I den koordinerede aktion har politiet ransaget over 30 adresser i både København, Nordsjælland og Aarhus.

Nordsjællands Politi oplyser, at 18 adresser i politikredsen er blevet ransaget i forbindelse med dagens aktion.

Der er både tale om lagerrum, privatboliger, butikker og virksomheder, og Skat var også med i dagens aktion.

Ammunition, ulovlige slagvåben og "andre interessante objekter" er blandt fundene i Nordsjælland, hvor tre personer i morgen fremstilles i grundlovsforhør.

I Aarhus blev to adresser ransaget.

- I Vejlby fandt politiet en mindre mængde hash hos en 22-årig mand. I Bispehaven blev en 23-årig mand sigtet for besiddelse af hash, flere ampuller med doping og for at have en ulovlig kniv liggende, oplyser Østjyllands Politi.

I alt fremstilles 11 personer i grundlovsforhør i morgen. Det sker i de forskellige politikredse.

Dagens aktion startede på samme tid over hele landet klokken 9:45 i morges og sluttede 15:20.