Politiet om personer ramt af skud på Nørrebro: De har intet med bandekonflikten at gøre

Københavns Politi vil gerne høre fra vidner, der har set en knallert på Den Røde Plads i går aftes.

De to personer, som i aftes blev ramt af skud på Nørrebro omkring Den Røde Plads klokken 23.30, har intet at gøre med den igangværende bandekonflikt.

Sådan lyder det fra Københavns Politi på en pressebriefing.

- De er 23 og 24 år, bor i området og har som sagt intet med bandekonflikten at gøre, siger chefpolitiinspektør Jørgen Skov.

- Vi kan heller ikke med sikkerhed sige, at det her er en bandekonflikt, men med de skyderier, vi har haft og det, som vi har set, er der for os ikke grund til at tro andet på nuværende tidspunkt. Så det er den tese, som vi arbejder ud fra.

En 'optakt' til skyderiet

Forud for skyderiet har der ifølge Københavns Politi været en 'optakt'. Godt to timer før skyderiet - omkring klokken 21.30 - kører en scooter med to personer på nemlig op til Den Røde Plads. Ifølge vidner bærer bagsædepassageren noget, som ligner en maskinpistol.

Politiet har dog ikke belæg for at sige, om det er den samme scooter, der igen klokken 23.30 nærmer sig Den Røde Plads, kører op til en forretning, hvorefter bagsædepassageren stiger af og affyrer skuddene mod de to personer.

Gerningsmændene når at affyre seks til otte skud, før de kører fra stedet ud af Nørrebrogade og til venstre ad Lundtoftegade, hvorefter politiet mister dem af syne.

Derfor er politiet meget interesseret i at høre fra vidner.

- Man skal ikke tænke, at det er der nok andre, der har ringet om. Vi er interesseret i at tale med alle, som har set noget, eller som tror at de har set noget, siger Jørgen Skov.

De to ofre er indlagt på Rigshospitalet og er uden for livsfare. Det er ifølge Jørgen Skov tredje gang, at personer uden for bandemiljøet rammes af skud.

Politiet fortsætter indsatsen

Jørgen Skov forklarer også, at politiet fortsat vil være massivt til stede på Nørrebro for at stresse banderne.

Indtil videre har politiet gennemført flere en 500 visitationer, et stort antal ransagninger og beslaglagt 19 skydevåben.

Derudover er 17 blevet fængslet, mens yderligere to personer fra bandemiljøet er blevet fængslet i sager, som dog ikke har nogen direkte forbindelse til bandekonflikten. En person med direkte forbindelse til skudsager er også anholdt.

Politiet vil fortsat gerne have borgere til at bruge den såkaldte tiptelefon på nummer 9350 0012.

- Vi er meget interesseret i at høre om alt, hvad I ser, siger Jørgen Skov.

Københavns Politi fastholder opfordringen til at særligt unge mænd i alderen 17-25 år om at tænke sig om, når de færdes i de udsatte områder.