Politiet om stor aktion i København: 'Vi har afværget et terrorangreb'

Det formodes, at den anholdte handlede alene, oplyser politiet.

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har afværget et terrorangreb på dansk jord.

Det understregede chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi, da der i dag blev holdt pressemøde om en stor antiterroraktion, der blev gennemført tidligere i dag et sted i København.

En person er blevet anholdt og sigtet for at have forsøgt at anskaffe sig både skydevåben og ammunition efter terrorparagraffen, blev det oplyst.

Det blev ligeledes oplyst, at den anholdte arbejdede ud fra et militant islamistisk motiv, men hvem eller hvad, der var udset som mål for terroraktionen, ønskede hverken Jørgen Bergen Skov eller PET's operative chef, Flemming Drejer, at oplyse.

Ifølge DR's oplysninger er den anholdte kendt af politiet, men ikke for sager, der har noget at gøre med hverken terror eller militant islamisme.

Ville "skyde på civile og/eller politiet"

Lidt mere informativ var justitsminister Nick Hækkerup (S) i et efterfølgende interview.

- Der var tale om en mand, der ville anskaffe sig våben med det mål at begå et eller flere terrorangreb; altså skyde på civile og/eller politiet, sagde han.

Hvor tæt var det på, at der blev begået et angreb?

- Det er svært at sige, men han har været et sted (i planlægningen, red.), hvor han forsøgte at købe våben med henblik på at begå terror, vurderer han.

Anholdelsen af manden er ifølge operativ chef i PET Flemming Drejer sket efter en "intensiv efterretningsoperation", og den indsats glæder i sagens natur justitsministeren.

- Jeg var forfærdet over, at den slags bliver planlagt, men på den anden side var jeg glad for, at vi har en efterretningstjeneste, der holder så godt øje, at de får fat i sådan en, før det blev til virkelighed, siger Nick Hækkerup.

Justitsminister Nick Hækkerup fortalte til DR, at den anholdte var langt i planlægningen af terrorangrebet.

Har afværget angreb

- Der må ikke være i tvivl om, at PET's indsats har afværget et terrorangreb, afsluttede Jørgen Bergen Skov pressemødet.

Aktionen var en koordineret indsats mellem PET og Københavns Politi.

Den anholdte vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre i Københavns Byret.

Dagens anholdelse har umiddelbart ikke noget at gøre med den omfattende antiterroraktion og mange anholdelser, som politiet foretog i december sidste år.

Dengang blev 20 adresser ransaget og i alt 22 personer anholdt.

PET vurderer fortsat, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig, men dagens aktion har ikke ændret trusselsbilledet.

Facebook
Twitter