Politiet opretter visitationszoner efter skyderier

Efter skudopgør i bandemiljøet opretter flere politikredse på Sjælland her til aften visitationszoner.

I nat blev to personer i Ishøj ramt af skud. Den ene mistede livet. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

Efter flere opgør i bandemiljøet opretter Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi visitationszoner, der er trådt her til aften klokken 18.

Det oplyser politikredsene hver for sig i pressemeddelelser.

Politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes udtaler i den forbindelse:

- Vi opretter visitationszonen, da det er vurderet, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger. Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj.

- Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben.

Visitationszonen i dele af Indre Nørrebro og Københavns nordvestkvarter gælder de næste 14 dage frem til mandag den 30. september klokken 12.00.

Skyderi kostede 22-årig livet

Københavns Vestegns Politi skriver, at politiet i perioden fra mandag aften klokken 18 og frem til 30. september klokken 18 kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer.

Her er baggrunden for beslutningen om at oprette en visitationszone den skudepisode på Gildbrovej i aftes ved 21-tiden, hvor to 22-årige blev ramt af skud, og den ene afgik ved døden.

- Vi har sat massivt ind for at for skabe tryghed i Ishøj, og vi samarbejder tæt med vores nabopolitikredse om at få retsforfulgt de skyldige, udtaler Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen.

Ukendte gerningsmænd affyrede mellem 22 og 30 skud mod den sorte Audi, hvor der også befandt sig en tredje mand, der skar sig på noget glas, oplyser politiet her til aften til Ritzau.

Episoden blev fanget på en video, som indgår i politiets efterforskning.

Skudepisode i Greve for nylig

Midt- og Vestsjællands Politi henviser til, at konflikten mellem to kriminelle grupperinger i København og Hundige/Greve har ført til flere voldelige sammenstød.

Herunder en skudepisode på adressen Over Bølgen i Greve den 11. september 2019.

- Det er politiets vurdering, at der pt. er en meget anspændt stemning i området, og at de implicerede grupperinger - og personer med tilknytning til disse - har adgang til våben, skriver politikredsen i en pressemeddelelse.