Politiet på pressemøde: En person blev ramt af fragmenter fra eksplosionen

Eksplosionen ved Skattestyrelsen var kraftig og ikke et uheld, understreger politiet.

Indgangspartiet til Skattestyrelsen er raseret efter en kraftig eksplosion i går aftes. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)

En person har selv opsøgt hospitalet efter at være blevet ramt af fragmenter fra den eksplosion, der rystede Skattestyrelsen på Østerbro i aftes.

Det oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Bergen Skov på et pressemøde.

Under eksplosionen var to mennesker til stede inde i bygningen, men de led ikke skade under det, som politiet betegner som et angreb.

- Det er ikke et angreb på personer. Det er et angreb på bygningen, siger Jørgen Bergen Skov.

pressemødet understreger chefpolitiinspektøren, at der uden tvivl ligger forbrydelse bag eksplosionen.

- Det var ikke et uheld. Det var ikke en hændelig hændelse. Nogen har gjort det med vilje, siger Jørgen Bergen Skov.

- Tidspunktet taget i betragtning var det ikke med det mål at skade folk, fortsætter han.

  • Indgangspartiet til Skattestyrelsen har taget voldsomt skade ved eksplosionen. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
  • Indgangspartiet til Skattestyrelsen har taget voldsomt skade ved eksplosionen. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
  • Indgangspartiet til Skattestyrelsen har taget voldsomt skade ved eksplosionen. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
  • Indgangspartiet til Skattestyrelsen har taget voldsomt skade ved eksplosionen. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
1 / 4

'Det var en kraftig eksplosion'

Politiet har været til stede på gerningsstedet natten og morgenen igennem og laver fortsat undersøgelser ved Skattestyrelsen.

Men det er stadig for tidligt at sige noget om gerningsmand og motivet bag forbrydelsen. Politiet kan heller ikke oplyse, hvad der har været årsag til eksplosionen.

- Når man ser billederne kan man ikke være i tvivl om, at det var en kraftig eksplosion, men vi er stadig i gang med de tekniske undersøgelser. Og det vi ved, kan vi ikke sige af hensyn til efterforskningen. Men vi kan sige, at det var en kraftig eksplosion, siger Jørgen Bergen Skov.

Chefpolitiinspektøren understreger, at politiet ønsker at komme i kontakt med alle, der kan have set noget mistænkeligt i området omkring gerningstidspunktet.

Angrebet på Skattestyrelsen i aftes faldt på 16-årsdagen for et andet angreb, der også ramte Skattestyrelsen i Østbanegade. Det tager politiet højde for i efterforskningen.

- Men der er intet på nuværende tidspunkt, der tyder på en sammenhæng, siger Jørgen Bergen Skov.

Københavns Politi har oprettet en mobil politistation, som er til stede ved Nordhavn Station, hvor beboere i området kan komme forbi til en snak, hvis de har oplysninger eller er bekymrede efter eksplosionen.

Medarbejdere opfordres til at blive hjemme

Både skatteminister, Morten Bødskov (S), og direktør for Skattestyrelsen, Merete Agergaard, har siden tidligt i morges været til stede ved Skattestyrelsen.

Her opfordrer de styrelsens medarbejdere til at blive hjemme i dag.

- Vi er mødt ind meget tidligt for at opfordre alle medarbejdere til at blive hjemme i dag, siger Merete Agergaard og fortsætter:

- Jeg har talt med nogle få, som er ligeså chokerede, og som synes, at det er meget voldsomt. Og det kan man jo også se, at det er.

Merete Agergaard ved endnu ikke, hvad resten af hendes dag kommer til at byde på.

Men hun gør det klart, at det er en prioritet for hende og Skattestyrelsen, at medarbejderne skal kunne føle sig trygge, når de møder på arbejder igen.

- Vores medarbejdere skal hver eneste dag kunne føle sig trygge, når de går på arbejde. Det skal der ikke være tvivl om, så vi vil læne os op ad politiets vurderinger, siger hun og fortsætter:

- Vi stiller os til rådighed, hvis nogen har brug for en snak. For det har vi fuld forståelse for, at nogen kan have brug for.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk