Politiet på rov i Pusher Street: Knap tre kilo hash og 1.000 joints konfiskeret på et døgn

Tidligt i morges ryddede Københavns Politi endnu engang Pusher Street på Christiania.

Politiet har øget sin tilstedeværelse på Christiania markant efter genåbningen af Pusher Street. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Københavns Politi har haft travlt på Christiania, siden Pusher Street blev genåbnet i går eftermiddag efter at have været blokeret af christianitterne i tre dage.

Allerede fredag slog politiet til på gaden, hvor der i årtier har været organiseret og åben hashhandel.

I løbet af fredagens indsats blev der beslaglagt 2,3 kilo hash, 1,1 kilo skunk, 28 gram pot, 927 almindelige joints, 294 store joints og forskellige andre hashprodukter.

Tidligt i morges slog politiet så til i gaden igen og ryddede boderne, mens pusherne fik deres morgensøvn.

Her var fangsten noget mere beskeden, men politiet fik fingre i 259 gram hash, 125 joint, 297 gram skunk og nogle andre hashprodukter.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Under aktionen i morges blev pushernes boder revet ned, og lægter og krydsfinnerplader blev beslaglagt.

Derudover blev en mand med udenlandsk baggrund anholdt for overtrædelse af zoneforbuddet, der er et forbud for personer, involveret i hashhandel, om at opholde sige bestemte steder.

Øget politiindsats

Beboerne på Christiania blokerede alle otte indgange til Pusher Street i tirsdags. Det skete som følge af den seneste tids udvikling med fremmede pushere og rå politibetjente på Christiania, som christianitterne betragter som uacceptabel.

Derfor blev gaden lukket for at blive genåbnet "som en mere hyggelig gade". Det skete som planlagt i går klokken 13.

Der gik ikke lang tid, før Københavns Politi meldte ud, at de vil øge deres tilstedeværelse i Pusher Street og områderne omkring Christiania markant.

Det betyder, at der fremover vil være et markant større opbud af betjente i Pusher Street og i områderne omkring Christiania, og at betjente vil patruljere dagligt.

I 2018 er Pusher Street blevet ryddet otte gange af politiet, hvorefter hashboderne kort efter er blomstret op igen. Men hvis det sker igen efter morgenens aktion, vil politiet igen møde op og rydde boderne.

- Vi fortsætter indsatsen. Vores politidirektør oplyste i går, at vi har skærpet indsatsen. Vi er til stede både i dag, i morgen og fremadrettet, siger vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen.

Så hvis der bliver bygget nye boder i dag, bliver de fjernet?

- Ja, det kan man godt forestille sig.