Politiet patruljerer på rolig Pusher Street

Stemningen er rolig på Christiania her et døgn efter, at beboerne ryddede Pusher Street.

  • Sådan så det ud, da politiet her til formiddag patruljerede på Pusher Street.
1 / 7

Politibetjente med skudsikker vest og kamphjelm i bæltet var her til formiddag at finde på Pusher Street på Christiania.

Det fortæller DR's reporter Mathias Valsgaard fra fristaden.

Betjentene patruljerede på Pusher Street, mens en af dem med kamera dokumenterede resultatet af christianitternes store beslutning om at rive hashboderne i Pusher Street ned i går.

- Stemningen er god på Christiania, fortæller DR-reporter Mathias Valsgaard.

Han oplevede blandt andet, hvordan flere christianitter flokkedes om politiet for at høre, hvordan det gik med den politibetjent, som blev hårdt såret sent onsdag aften, da to civilklædte betjente forsøgte at stoppe en hashsælger på vej væk fra Pusher Street med dagens omsætning.

Her blev en anden betjent og en civil borger også skudt i benet, og den voldsomme skudepisode førte til intens eftersøgning efter gerningsmanden, der blev skudt under anholdelsen næste morgen. Den 25-årige mand er efterfølgende død af sine kvæstelser.

Selvom det blodige skyderi betød, at christianitterne bad folk om at købe hash et andet sted, og der ikke længere er organiserede boder, så har DR's reporter her til formiddag kunnet konstatere, at der stadig bliver solgt joints fra inderlommer nær Pusher Street.

Der er aldrig før blevet skudt mod politiet på Christiania, selvom politiet længe har haft svært ved at arbejde i området.